12.9.2016 13:28 | Bleskovky MobilMania.sk

4ka už umožňuje zablokovať dáta v sieti Telekomu

Zdroj: Shutterstock

Operátor novinku zdôvodňuje vysokým dopytom zo strany klientov, ktorí nemali záujem o dáta cez národný roaming.

Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock

Mobilný poskytovateľ oznámil, že od dnešného dňa si môžu zákazníci zablokovať dáta cez sieť Telekomu. Môžete tak surfovať iba cez vlastnú sieť nováčika.

„Zákazníci mali doposiaľ možnosť deaktiváciu riešiť prostredníctvom vypnutia dátovania v roamingu v nastaveniach telefónov, požadovali však komfortnejšiu metódu,“ uviedol riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb Swan Mobile Peter Helexa.

Príde aj aktivácia cez SMS

Podľa našich zistení sa bežne stávalo, že niekedy možnosť vypnutia dát v mobilných zariadeniach chýbala, alebo nefungovala správne. Klienti tak museli platiť za každý 1 MB v 2G sieti Telekomu 4 eurocenty.

Pred pár dňami prišiel operátor s novým dvojbalíkom, ktorý sprístupní 1 GB vo vlastnej a 1 GB v 2G sieti Telekomu za 5 eur mesačne.

Dovtedy bol v ponuke len samostatný 1 GB balík na surfovanie v sieťach Swanu a Telekomu za 4 eurá mesačne. Pri spustení služieb nového operátora žiadny podobný balík nebol.

Čítajte aj 4ka už umožňuje zablokovať dáta v sieti Telekomu

Zatiaľ len cez linku

O vypnutie dát v Telekome je možné požiadať na zákazníckej linke 4ky na čísle 0950 950 950. Chystá sa ale jednoduchšie riešenie. „Pracujeme na tom, aby táto služba bola do budúcnosti plne automatizovaná zaslaním aktivačnej aj deaktivačnej SMS,“ spresnil Peter Helexa.