13.9.2016 16:53 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung obmedzí nabíjanie problémových smartfónov Note 7 na 60 % kapacity batérie

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Softvérová aktualizácia by mala znížiť riziko vznietenia hardvéru. Podrobnosti o distribúcii aktualizácie zatiaľ chýbajú.

Samsung chystá pre tabletofóny Galaxy Note 7 s problémovou batériou softvérovú aktualizáciu. Batéria telefónov sa po inštalácii aktualizácie bude dať nabiť nanajvýš na 60 % jej kapacity. Takéto opatrenie by malo predísť prípadnému vznieteniu a ďalším škodám na majetku či zdraví majiteľov.

Zatiaľ iba pre domovský trh

K batérii sa bez servisného zásahu nedostaneme Zdroj: Ľubomír Vnuk

Firma tak súčasne reaguje na používateľov, ktorí zatiaľ nerešpektovali vyhlásenie spoločnosti a prístroj si nevymenili. Informáciu priniesla agentúra Associated Press s odvolaním sa na inzerciu v juhokórejských novinách.

„Ide v prvom rade o opatrenie pre bezpečnosť zákazníkov. Ospravedlňujeme sa za spôsobené nepríjemnosti,“ uvádza sa v tlači.

Distribúcia aktualizácie v Južnej Kórei začne 20. septembra. Podrobnosti o rozšírení dočasného riešenia do iných regiónov zatiaľ nie sú známe. Výrobca podľa juhokórejskej tlačovej agentúry Yonhap News Agency rokuje s mobilnými operátormi.

Vymieňajú aj na Slovensku

Samsung predstavil nový tabletofón začiatkom augusta. Výzva k výmene chybných kusov prišla po mesiaci. Spoločnosť uviedla, že rizikových je len 24 zariadení z každého vyrobeného milióna. Napriek tomu z bezpečnostných dôvodov všetky vyrobené telefóny sťahuje z obeh u.

Každý majiteľ smartfónu Note 7 má právo na nový kus alebo výber iného modelu – Galaxy S7 a Galaxy  S7 Edge. Podrobne sa téme výmeny zariadení na Slovensku venoval kolega Martin Hodás v samostatnom článku.

Čítajte aj Samsung obmedzí nabíjanie problémových smartfónov Note 7 na 60 % kapacity...