9.10.2016 00:00 | MobilMania

Staňte sa astronautom: S touto hrou si zalietate na červenej planéte

Zdroj: redakcia

V hre Mars: Mars sa ocitnete v koži astronauta, ktorého môžete vymeniť za opicu v skafandri alebo Frankensteina.

Jednoduché skákajúce hry boli vždy v kurze. Na obľúbený koncept nadväzuje aj titul s názvom Mars: Mars, ktorý nás prenesie do kože kozmonauta. Ako už napovedá názov, budeme zdolávať prekážky práve tejto planéty.

Neobmedzené množstvo životov robí z hry dlhú zábavu

Ide o klasickú skákačku, založenú na princípe pravidelného ťukania na obrazovku vľavo alebo vpravo. Takto sa docieli odrazenie a prelet, kozmonaut preskakuje z jednej plochy na ďalšiu. Znie to jednoducho, však? Zdanie môže klamať.

Fotenie je zaujímavým bonusom navyše

Skok sem, skok tam

Ovládanie je rozdelené na ľavú a pravú časť obrazovky. Ťuknutím podržaním vľavo poletíme smerom vpred. Ak chceme spätný manéver, treba kliknúť na druhú stranu displeja. Pri súčasnom stlačení oboch strán sa vyrovnáme a aj hladko pristaneme. Dôležité je nabrať do prstov cit na vzdialenosť a intenzitu odstrelu. Pripravte sa aj na pár pokusov smerujúcich priamym pádom k zemi a následnú explóziu.

Čim sú úrovne ťažšie, tým pribúdajú zložitejšie manévre

Na niektorých pristávacích plochách sú umiestnené malé balíky. Z nich získavame body, ktorými sa dá privolať vesmírna loď s novým tvorom z posádky. Pribúdajú postavy ako opica či Frankenstein menom Willy. Rovnako je to aj koniec úrovne.

Dobu čakania príletu možno skracovať cez malé zlaté tehličky, ktoré občas poletujú kozmom. Treba sa len správne odraziť a získať ich. Hra je doplnená o jednu zaujímavú funkciu. Občas sa vyskytne vesmírny fotoaparát na pristávacej ploche, ktorý vytvorí snímok astronauta.

Hra upozorní, keď sa odpočítavanie blíži ku koncu

Jednoduchá ponuka

Ponuka v pravom hornom rohu ukrýva napríklad získané postavy. Je možné medzi nimi prepínať a vybrať si, s ktorou chceme absolvovať misiu. V tejto časti je ukryté aj spoplatnenie, ktoré ale nie je povinné. Ak nechcete na vytúženého tvora čakať, môžete si ho dopriať hneď za necelý dolár (asi 0,88 eura).

Ponuka sa zobrazí, ak máte viac bodov, takže treba skákať ostošesť

Typická oddychovka na dlhé chvíle

Aplikácia sama o sebe nemá hlbší význam. Zaujímavou ju robia malé doplnky ako sú zvuky, fotografovanie a podobne. Je bezplatne dostupná pre mobilné zariadenia s operačnými systémami OS a Android. Dokonca nie je ani zaplavená reklamami, ktoré by mohli vznášanie po planéte kaziť.

Názov aplikácie Mars: Mars
Podpora iOS áno
Podpora Android áno
Predajca Pomelo Games
Kategória hry
Verzia 5 (Android) / 5 (iOS)
Veľkosť 44 MB (Android) / 116 MB (iOS)
Cena bezplatne
Produkty v aplikácii 0,99 € za položku

(1 EUR = 1,1211 USD)