20.9.2016 16:24 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Testy preverili odolnosť iPhone 7 a 7 Plus v horúcej káve alebo sóde

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Ľudia začínajú podrobovať smartfóny od Apple početným záťažovým testom vrátane vody.

Najnovšie iPhone 7 a 7 Plus sa už dočkali prvých vodotesných testov. Niektorí fanúšikovia sa chceli presvedčiť, akú vodnú záťaž telefón reálne zvládne. Výsledkom je celá paleta videí, kde smartfóny absolvujú kúpeľ v sladkej vode, horúcej káve alebo priamo v oceáne, informuje server MacRumors.

Pripomeňme, že Apple pri zvýšenej odolnosti nových iPhonov spomína certifikát IP67. To znamená, že smartfóny by mali zvládnuť ponorenie do vody v hĺbke jedného metra po dobu 30 minút.

Problém mu nerobí káva, ani slaná voda

Prvé video ukazuje ponorený iPhone 7 Plus v pohári obyčajnej vody. Je jasne viditeľné, že nemá žiadne problémy s prijímaním telefonických hovorov, správ a iných textových oznámení. Tento test je však ďalej trochu tvrdší.

Čítajte aj Testy preverili odolnosť iPhone 7 a 7 Plus v horúcej káve alebo sóde

Recenzent neskôr pridá sódu a horúcu kávu. Je pozoruhodné, že smartfón nemal žiadnu viditeľnú reakciu na stret s horúcou tekutinou. Na displeji sa nepreukázali žiadne skreslenia a kryt tiež nevykazoval žiadne poškodenia.

Ďalším v poradím je video, ktoré zobrazuje kúpanie iPhone 7 priamo v mori. Zariadenie bolo ponorené približne 20 sekúnd v slanej vode. Z oceánu vyšlo bez ujmy.

Nabíjanie pod vodou?

Posledné, tretie je od iFixit. Ten spustil živý prenos testu vodotesnosti s iPhone 7. Ten bol ponorený v akváriu presne 7,5 hodiny. Pár minút pred jeho 7-hodinovým kúpeľom mu dochádzala batéria a tak dal telefón recenzent nabíjať. Nie však mimo vodnej plochy, ale priamo v nej. Ani takýmto zásahom neutrpel žiadne škody.

Všetky tri skúšky obstáli na jednotku a iPhony zvládli rôzne typy kvapalín. Záruka sa však na vodeodolnosť nevzťahuje . Majte na pamäti, že tieto videá sú tvorené na uspokojenie zvedavosti a podobné kúsky doma radšej neskúšajte.

Čítajte aj Testy preverili odolnosť iPhone 7 a 7 Plus v horúcej káve alebo sóde