25.9.2016 00:00 | MobilMania

Nový Pac-Man: Zabudnite na labyrint, zachráňte šteniatka

Zdroj: redakcia

Známa postava je novej verzii hry úplne atypická. Má nový outfit a vie dať nakladačku strašidlám.

Ikonická žltá guľa menom Pac-Man je dnes už symbolom počítačových hier a tým pádom aj inšpiráciou pre rôzne mutácie. Človek by v nich možno očakával drobné vylepšenia pri vymetaní kútov labyrintu a uhýbaní sa pred nebezpečnými duchmi. V Pac-Man Pop to však neplatí.

Pac-Man ako ho nepoznáte

Hra je postavená na princípe strieľania viacfarebných lôpt k ostatným a následnej tvorbe akýchsi farebných skupín. Stačí nájsť správny uhol, vystreliť a zbierať body. Znie to jednoducho a možno až fádne, no opak je pravdou.

Misiou je zachraňovanie šteniat. Dostanú vás k nim rovnaké farebné kombinácie

V loptičkách sa v prvých úrovniach skrývajú uväznené šteniatka. Ich nevinné výrazy vyvolávajú potrebu ich čo najrýchlejšie zachrániť, čo je aj primárnou úlohou. Keď sa okolo nich zbavíte všetkých guľatých tvarov, začnú padať priamo z neba k Pac-Manovi –  vyslobodené a šťastné.

Postupným prechádzaním úrovní sa objaví niečo, čo vyvolá spomienky. Známe strašidlá sa stanú väzňami medzi loptami a všetky tie naháňačky a stresy im môžete konečne vrátiť. Stačí sa k nim prebojovať a dopriať im priamy zásah loptou.

Tentoraz netreba utekať pred týmito príšerami. Oni by mali mať rešpekt pred vami

Uľahčenia sa odomykajú postupne

S pribúdajúcimi bodmi sa začnú v spodnej časti obrazovky odomykať nové možnosti. Prvou je transformácia Pac-Mana na loptu. Cieľom je vystreliť ju medzi ostatné guľaté objekty a rýchlejšie tak zachrániť zviera v stiesnenom priestore. Ďalšou je napríklad farebná lopta, ktorá sa svojím odtieňom prispôsobí cieľu.

Celou hrou sprevádza žltá postava Pac-Mana, ktorá je ale trochu netradičná. Červené štýlové čižmy sú doplnené o boxovacie rukavice a nadšený výraz pri každom jednom úkone stojí za pozornosť. Už dávno sme nevideli takú radosť z akéhokoľvek manévru. Neprehliadnuteľný optimizmus je miestami až vtipný.

Tie šťastné tváre všetkých tvorov sú naozaj úsmevné. No povedzte, videli ste už toľko radosti pokope?

Pac-Man Pop je vďaka vysokému počtu levelov hra na dlhšiu dobu, neskôr omrzí iba kvôli monotónnosti. Grafika je príjemná, i keď po vizuálnej stránke pôsobí miestami až detsky. Stále je to ale parádna oddychovka, pri ktorej sa za honbou záchrany zvierat dá dobre odreagovať.

Zákutia môžu skrývať ďalšie príšery. Ak sa rozhodnete aplikáciu opustiť uprostred hry, tak stratíte jeden život

Hra je bezplatne dostupná pre zariadenia so systémami iOS a Android. Rozšírenia sú na dobrovoľnej báze kupovania mincí. Čím viac mincí, tým rýchlejšie sa odokrývajú doplnkové možnosti.

V nastaveniach nájdeme iba ovládanie hlasitosti alebo základné informácie

Názov aplikácie PAC-MAN Pop - Bubble Shooter
Podpora iOS áno
Podpora Android áno
Predajca BANDAI NAMCO Entertainment America Inc.
Kategória hry
Verzia 1.5.3915 (Android) / 1.5.3915 (iOS)
Veľkosť 45 MB (Android) / 215 MB (iOS)
Cena zadarmo
Produkty v aplikácii 0,99-49.99 € za položku

(1 EUR = 1,1211 USD)