24.9.2016 14:23 | Bleskovky MobilMania.sk

Na kúpu Note 7 si počkáme do novembra. Chybný kus spoznáte podľa IMEI

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Softvérové obmedzenie batérie sa dá čiastočne obísť. Problémové telefóny budú majiteľov „otravovať“.

Hoci v USA a Južnej Kórei mal byť opätovný predaj Galaxy Note 7 od Samsungu spustený ešte koncom septembra, Európa si zrejme na novinku počká oveľa dlhšie. Vyplýva to z vyjadrenia marketingového riaditeľa Samsungu pre Európsky trh Davida Lowesa, na ktoré upozornil web Android Authority.

Čítajte aj Na kúpu Note 7 si počkáme do novembra. Chybný kus spoznáte podľa IMEI

„Plne očakávame, že bude všade [v Európe] dostupný koncom novembra,“ uviedol Lowes, čím poprel všetky špekulácie o tom, že tabletofón uvidíme v predajniach krátko po jeho opätovnom uvedení na domácom a americkom trhu. Navyše sa objavili správy, podľa ktorých napriek oficiálne komunikovanému dátumu 21. september príde Galaxy Note 7 do USA až presne o mesiac neskôr.

Odhadovaný objem dodávok expedovaných pred ohlásením zvolávacej akcie kvôli chybnej batérii sa pohybuje na hranici 2,5 milióna kusov. V Európe mala byť najväčšia časť predaná v Británii, Francúzsku a Nemecku.

IMEI skontrolujete už aj na slovenskom webe

Pred dvoma týždňami sme informovali , že  Samsung ponúkne webový nástroj na kontrolu IMEI zariadení. Majitelia tak môžu zistiť, či je ich Galaxy Note 7 problémový alebo už pochádza z revidovanej distribúcie.

fotogaléria
IMEI checkerom disponuje už aj slovenská Zdroj: redakcia

Samsung o zvolávacej akcii informuje na vlastnom webe, pričom na jeho slovenskej lokalizácii takzvaný „IMEI checker“ pribudol až včera.

fotogaléria
Obmedzenie batérie sa dá upraviť (zdroj: Zdroj: Sammobile.com

Ak zariadenie vlastníte a chcete sa presvedčiť, či je v poriadku, navštívte nastavenia a sekciu O zariadení / Stav – IMEI . Číslo následne prepíšte do webového nástroja .

Obmedzenie batérie sa dá obísť. Čiastočne

Výrobca vydal 21. septembra OTA aktualizáciu, ktorá znižuje maximálnu kapacitu postihnutých zariadení na úroveň 60 %. Ako ale upozornil web Sammobile, obmedzenie sa dá čiastočne obísť cez pokročilé nastavenia.

Majitelia problémových tabletofónov môžu vynútené zníženie kapacity vypnúť, napriek tomu sa však zariadenie nenabije na viac než 80 % pôvodnej kapacity 3 500 mAh.

Povinná aktualizácia navyše zákazníkov opakovane vyzýva na vrátenie telefónu cez výmenný program. Deje sa tak napríklad pri každom zapnutí Note 7, prípadne pri jeho pripojení k nabíjačke.

Samsung tak úmyselne otravnou formou tlačí na majiteľov, aby si bezplatne zaobstarali zariadenie z revidovanej distribúcie.