26.9.2016 12:30 | Bleskovky MobilMania.sk

MediaTek hovorí o Samsungu ako o zákazníkovi. Plánuje kórejský výrobca novinky?

Zdroj: MediaTek

Nová dohoda sa zrejme bude týkať smartfónov nižšej a strednej triedy.

O spolupráci medzi spoločnosťami Samsung a MediaTek sa šepká už dlhšie. Ako informuje portál GSMArena.com vyhlásenie jedného z vysokých predstaviteľov taiwanského výrobcu procesorov tieto dohady konečne potvrdzuje. 

Tsai Ming-kai zo spoločnosti MediaTek bol na jednej z technologických konferencií požiadaný o komentár k nepríjemnostiam Samsungu v prípade zvolávania vybuchujúcich zariadení Galaxy Note 7. Podľa jeho slov nemôže túto situáciu komentovať, keďže „Samsung je zákazník“.

Čítajte aj MediaTek hovorí o Samsungu ako o zákazníkovi. Plánuje kórejský výrobca novinky?

Aj keď sa týmto spôsobom prakticky potvrdila spolupráca medzi Samsungom a MediaTekom, zatiaľ nie je úplne jasné, ktoré procesory sa stali predmetom dohody. Najpravdepodobnejším scenárom je, že Samsung využije dodávané čipsety pre zariadenia nižšej a strednej triedy.

Môže tak ísť o snahu spoločnosti zmenšiť závislosť na produktoch od Qualcommu a zároveň uvoľniť výrobné zdroje pre vlastné high-endové procesory z radu Exynos. V budúcnosti tak už možno neuvidíme dve verzie vlajkových lodí ako tomu bolo v prípade zariadení Galaxy S7 (Edge) a Note 7 , ktoré poháňa buď čipset Snapdragon 820, alebo Exynos 8890.

Pre MediaTek by spolupráca mohla priniesť príležitosť zvýšiť svoj podiel na celosvetovom trhu a vo väčšej miere sa presadiť aj v Európe či USA.