28.9.2016 00:00 | MobilMania

Telekom: 1 GB dát za 3 eurá mesačne k Easy karte. Vieme, ako na to

Zdroj: Shutterstock.com

Prinášame vám postup, ako získať dáta za polovicu. Využívať ich pritom môžete aj v 4G sieti.

Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock.com

Živé.sk a MobilMania vám prináša ďalší tip, ako ušetriť peniaze za mobilné služby. 1 GB dátový balíček v Telekome vďaka nemu získate za polovičnú cenu.

Trik spočíva v tom, že operátor umožňuje získať dvojnásobný kredit pri prvom dobití, ak si prenesiete číslo na Easy kartu. Bude teda nutné, aby ste si hneď na začiatku dobili vyššiu sumu.

Ako to urobiť?

Pri úspešnom prenose na Easy kartu si dobite kredit vysokom sumou – najlepšie cez internet , keďže pri ňom je odmenou ešte ďalší kredit. Keďže získate o 100 percent viac kreditu, budete môcť využívať všetky služby za polovicu.

Veľmi výhodné je aktivovať si internetový balíček. Za 5,99 eura je v ponuke 1 GB dát na mesiac. Pri našom tipe ho tak získate za menej ako 3 eurá mesačne, respektíve ešte menej.

  • Pri dobití cez web za 25 eur, získate cez internet ešte bonus 1,75 eura – už k dvojnásobnému kreditu (spolu teda 51,75 eur)
  • Pri 50-eurovom navýšení je internetový bonus 7,50 eura. Opäť ale pri prvom dobití dostanete dvojnásobný kredit. Spolu teda získate 107,50 eura

Pri nižšej sume môžete internetový balíček využívať až 8 mesiacov, ostane vám ešte 3,83 eura. Pri 50-eurovom dobití vám kredit vystačí na 17 mesiacov, na karte vám ostane 5,67 eura. Platnosť kreditu a karty je ale 12 mesiacov. Aspoň tesne pred uplynutím tejto doby si dobite kredit, aby vám neprepadol.

Aktuálna cena za balík je 5,99 eura mesačne, nedá sa vylúčiť, že sa po čase zmení. Väčšinou sú ceny dát na predplatených kartách vyššie:

  • O2 – O2 Fér: 1 GB za 8 eur mesačne
  • Orange – Šikovná Prima: 700 MB za 8 eur
  • 4ka – Moja 4ka: 1 GB vo vlastnej sieti 1 euro, 1 GB vo vlastnej a 1 GB v 2G sieti Telekomu za 5 eur
  • FunFón – Férofka: 500 MB dát za 5 eur mesačne
  • Juro – Juro karta: dátové balíky v ponuke nie sú

Čo ak už Easy mám?

V prípade, že už máte Easy kartu a chcete využiť spomínanú akciu, môžete prejsť na pár dní ku konkurencii a hneď sa vrátiť späť. Štandardne platí, že bonus – v tomto prípade dvojnásobok kreditu – získate aj vtedy.

Takáto karta sa zíde aj vtedy, ak máte zariadenie s podporou dvoch kariet alebo privítate mobilné dáta do tabletu či notebooku.

500 MB rozdáva FunFón

Pri prenose čísla dáva Funfón bonus v podobe mobilného internetu. Získate 500 MB dát mesačne počas prvého pol roka od aktivácie karty.

Nemusíte pritom splniť žiadne podmienky, ani si pravidelne dobíjať kredit. Číslo môžete preniesť cez internet či v predajni Orangeu.

Rýchlosť sťahovania je obmedzená na 7,2 Mbit/s pre sťahovanie dát a 0,5 Mbit/s pre opačný smer. Po vyčerpaní dát sa internet spomalí na 0,125 Mbit/s. Dostupná je pritom aj vysokorýchlostná 3G aj 4G sieť Orangeu.

Čítajte aj Bonus za prenos čísla: Čo vám dajú operátori?