30.9.2016 16:01 | Bleskovky MobilMania.sk

Nový iPhone vraj zhorel skôr, ako dorazil ku zákazníkovi

Zdroj: kroopthesnoop, Reddit

Majiteľ tvrdí, že k incidentu došlo počas prepravy. Apple sa k prípadu nevyjadril.

Kým juhokórejský Samsung rieši celosvetové problémy s vybuchujúcimi modelmi Galaxy Note 7 , nepríjemný prípad zaznamenal aj majiteľ nového iPhonu 7 Plus. Jeho smartfón bol totiž zo zatiaľ neznámych príčin doručený v dezolátnom stave, informoval web BGR.

Americký používateľ portálu Reddit vystupujúci pod prezývkou „kroopthesnoop“ zverejnil zábery, na ktorých vidieť zdevastovaný iPhone 7 Plus a tiež poškodené a obhorené balenie.

fotogaléria
ikona iphone ohen Zdroj: kroopthesnoop, Reddit

Údajne ide o prístroj, ktorý si objednal jeho kolega a v takomto stave bol doručený kuriérskou službou. Samotný balík ale vraj nijako poškodený nebol.

Apple sa nevyjadruje

Na otázku čo sa vôbec stalo, používateľ odpovedal len stroho: „Nie som si istý, ale niečo sa stalo medzi továrňou a doručením.“

fotogaléria
Príčina incidentu ostáva neznáma (zdroj: Zdroj: kroopthesnoop, Reddit

Príčiny poškodenia zatiaľ nie sú známe. Ak sú ale informácie pravdivé a zariadenie teda majiteľ nepoužíval, naznačovalo by to napríklad neopatrnú manipuláciu s telefónom, či už pri expedícii z výroby alebo pri samotnej preprave.

Apple ani prepravná spoločnosť sa k incidentu zatiaľ oficiálne nevyjadrili. Samotný používateľ však tvrdí, že ho výrobca smartfónu medzičasom oslovil a následne sa nakontaktoval priamo na poškodeného majiteľa. Apple mu vraj v spolupráci s operátorom AT&T, u ktorého bolo zariadenie zakúpené, sprostredkuje funkčnú náhradu.

fotogaléria
Telefón bol zakúpený u amerického operátora Zdroj: kroopthesnoop, Reddit
Čítajte aj Prvý slovenský test iPhone 7 Plus!