4.10.2016 17:30 | Bleskovky MobilMania.sk
Doplnené

O2: 4G v 9 nových mestách a pár obciach

Zdroj: Ján Trangel

Operátor chce v najbližších týždňoch výraznejšie navýšiť pokrytie LTE sieťou.

ikona O2 LTE Zdroj: Ján Trangel

Zákazníci operátora O2 môžu využívať rýchlu mobilnú sieť v ďalších lokalitách. Teoreticky je možné dosiahnuť rýchlosti na úrovni 73/23 Mbit/s, operátor hovorí o reálnych 25/15 Mbit/s.

LTE sieť bola sprístupnená v mestách Bánovce nad Bebravou, Levice, Nové Zámky, Šurany, Topoľčany, Komárno, Hurbanovo, Kolárovo a Spišské Podhradie. Pribudla aj v obciach Jablonov, Lúčka, Studenec, Granč-Petrovce a Bijacovce. Okrem toho bolo vylepšené pokrytie siete v Považskej Bystrici – najmä v okolí diaľnice D1.

„Do konca roka plánujeme vlastnou sieťou pokrývať 66 % populácie Slovenska. V investíciách do výstavby siete budeme pokračovať aj v budúcom roku, kedy dosiahneme pokrytie viac ako 80 % populácie,“ povedal riaditeľ sietí O2 Juraj Eliáš.

Doplnené o 17:30 : Hovorkyňa O2 Tereza Molnár pre Živé.sk a Mobilmaniu uviedla, že aktuálne pokrytie LTE je na úrovni 40 percent. 

Zatiaľ s najmenšou sieťou

O2 aktuálne disponuje najmenšou 4G sieťou na Slovensku. Od štartu LTE u nás je lídrom Telekom. Posledné známe hodnoty od operátorov (vyjadrujú pokrytie populácie, nie územia):

  • Telekom – 84,2 percenta
  • Orange– 73,2 percenta
  • 4ka– 64 percent
  • O2 – 40 percent 

zdroj: posledné známe údaje získané od mobilných operátorov