6.10.2016 06:45 | Bleskovky MobilMania.sk

Modulárny smartfón Moto Z prichádza na Slovensko. Exkluzívne bude u operátora

Zdroj: Ján Trangel

Čínsky výrobca začína predávať najlepšie vybavený smartfón, jeho menšieho brata a atraktívnu novinku s cenou pod 200 eur.

Lenovo prináša na slovenský trh svoj aktuálne najlepšie vybavený smartfón Moto Z. Prichádza so špičkovou výbavou na úrovni vlajkových lodí konkurencie a unikátnou konštrukciou, ktorá umožňuje pripájanie modulov.

Moto Z (foto: Ján Trangel) Zdroj: Ján Trangel

Na Slovensku by mali byť postupne dostupné všetky – dizajnové kryty, prídavná batéria, reproduktor JBL, projektor aj fotografický modul Hasselblad s optickým zoomom. Ceny modulov zatiaľ neboli zverejnené.

Čítajte aj Moto Z a Moto Z Force: Veľké QHD displeje, Snapdragon 820 aj moduly

Moto Z sa začne predávať 14. októbra a exkluzívne ho zaradí do ponuky operátor Orange. Plná cena zariadenia je stanovená na 699 eur s DPH a v rámci akcie u operátora bude ponúkaný s modulom reproduktoru zadarmo. Ako dlho bude exkluzivita trvať zatiaľ nie je známe, ešte pred Vianocami by ale mal byť bežne dostupný aj na voľnom trhu.

Aj menší braček

Na pulty slovenských predajní mieri aj slabšie vybavený braček top modelu, ktorý nesie meno Moto Z Play. Rovnako podporuje pripájanie modulov – rovnakých ako využíva model Moto Z. Tak isto bude dostupný 14. októbra.

Čítajte aj Smartfón Moto Z Play: 5,5-palcový displej aj Moto Mody

Plná cena zariadenia je stanovená na 449 eur s DPH a na začiatku predaja ho budú ponúkať operátori O2 a Telekom. Pri Moto Z Play platí rovnaká akcia ako v prípade najlepšie vybaveného modelu – pri kúpe od operátora dá výrobca ako bonus modul s reproduktorom.

Do tretice prináša Lenovo na slovenský trh model K6. Zariadenie radiace sa do strednej triedy odštartuje 17. októbra s cenou 199 eur s DPH. Zatiaľ nie je známe, či ho do ponúk zaradia mobilní operátori.