19.10.2016 11:41 | Bleskovky MobilMania.sk

Facebook má novú verziu Messengera. Šetrí prenesené dáta

Zdroj: Facebook

V prípade pripojenia cez lokálnu Wi-Fi sa objem prenesených dát nezmení.

Sociálna sieť Facebook prichádza s Beta verziou svojho komunikátora Messenger. Aplikácia bola obohatená o úsporný režim. Vďaka nemu, budú môcť používatelia ušetriť objem dát pri prijímaní a odosielaní fotografií a videí v prípade, ak budú práve využívať mobilný internet od operátora. Informuje o tom Android Police.

Len nedávno pritom spoločnosť predstavila odľahčenú verziu svojej komunikačnej aplikácie pod názvom Messenger Lite. Tá je vďaka svojim nižším nárokom na objem prenesených dát, ako aj na úložný priestor, vhodná na použitie na starších zariadeniach. Tvorcovia zároveň mysleli aj na krajiny s nižšou kvalitou internetového pripojenia. Novinka však ponúka odlišné možnosti.

Nová funkcia Facebook Messengeru ušetrí používateľom prenesené dáta (zdroj: používateľ Gurkanwal, AndroidPolice.com) Zdroj: používateľ Gurkanwal, AndroidPolice.com)

Doteraz komunikátor automaticky do zariadenia používateľa sťahoval všetky obrázky a videá, ktoré mu v konverzácii boli doručené. Po aktivácii šetriča dát budú chatujúci, v prípade ak budú práve využívať mobilné internetové pripojenie, mať možnosť vidieť náhľad fotografií a videí bez toho, aby sa im stiahli do ich telefónu. Následne si budú môcť manuálne stiahnuť tie položky, ktoré si vyberú.

Pri pripojení cez Wi-Fi všetko po starom

Ak je však telefón pripojený na internet cez Wi-Fi sieť, Messenger sa správa štandardne a automaticky sťahuje všetky prijaté fotografie i videá.

Vďaka novej verzii komunikátora môžu používatelia taktiež sledovať celkový objem prenesených dát v rámci konverzácie s tým, že počítadlo sa dá nulovať.

Nová verzia Messengera je momentálne dostupná len úzkej skupine používateľov, ktorí ju testujú v rámci Beta programu Google Play. Čoskoro by ju už však mal mať k dispozícii každý.

Čítajte aj Facebook testuje Messenger Day, Slovensko je v prvej vlne