26.10.2016 09:49 | MobilMania

Orange na Vianoce: Dáta zadarmo pre skupiny či bonus za prenos

Zdroj: redakcia

Operátor dnes predstavil vianočnú ponuku. Zameriava sa aj na skupinu ľudí s Navzájom zadarmo.

Od tohto piatku spustí predaj vianočných akcií aj Orange. Pripravil nové, kombinované balíky služieb, dáta zadarmo pre skupiny alebo bonusy za odporučenie či prenos čísla.

Operátor ponúkne kombináciu paušálnych a fixných produktov s doplnkovými službami. Téme týchto balíkov s názvom Orange Mix sme sa venovali v samostatnom článku.

Čítajte aj Orange Mix: Tri balíky služieb k paušálom. Pozrite si, čo ponúkajú

Navzájom zadarmo s dátami. Dočasne

Orange oznámil, že skupina až piatich členov Navzájom zadarmo, ktorá si aktuálne môže medzi sebou zadarmo volať a písať správy, získa po novom zadarmo aj dáta.

fotogaléria
Dátová prevádzka v sieti Orange neustále rastie, medziročne dvojciferným číslom. Foto: Ján Trangel Zdroj: Ján Trangel

Každý člen skupiny môže mať presnejšie 1 GB mesačne na polroka zadarmo. Ponuka platí aj pre súčasných zákazníkov, ktorí v skupine sú.

Akcia je určená pre zákazníkov s paušálom Flex 10 a vyšším, Max, Data Max aj s Prima kartou. Dáta dá Orange aj k niektorým starším Wow a Ideálnym paušálom.

Výnimkou je nulový paušál, pri ktorom operátor dáta nepridelí. „Z technických dôvodov,“ povedal pre Živé.sk marketingový expert Orangeu Hromkovič.

fotogaléria
Nové balíky, ktoré prepájajú mobilný a fixný svet prezentoval novinárom Martin Hromkovič, marketingový expert spoločnsoti Orange Slovensko. Foto: Ján Trangel Zdroj: Ján Trangel

Mobilný internet s tabletom, či routerom

Na pol roka získajú 1 GB mesačne aj klienti s paušálom Data Max , ktoré obsahujú štandardne 6 alebo 15 GB dát. V cene paušálov nie sú predplatené žiadne voľné minúty ani SMS.

Čítajte aj Vianoce v Telekome: Dve zariadenia k paušálu, externá batéria pre všetkých

K Mobilnému internetu Klasik alebo Premium bude dávať Orange okrem tabletu Prestigio Multipad Wize 8 4G za jedno euro aj mobilný Wi-Fi router Orange Airbox V2 za rovnakú cenu.

Druhé zariadenie - router - je za euro v prípade aktivácie služby zdieľania dát za 3 eurá mesačne, teda 72 eur počas doby viazanosti. Inak sa dá kúpiť len v plnej cene.

Doplnené: Jednorazový poplatok za kartu je 2,50 eura a slúži práve do routera. Ak by ste chceli zdieľať objem dát na viacerých SIM, za každú zaplatíte 3 eurá mesačne. 

Daná zdieľacia služba má názov „Mobilný Wi-Fi internet“ a za tri eurá mesačne umožňuje zdieľať objem dát z predplateného Mobilného internetu. 

Bonus za prenos: Do 300 eur

Zákazníci, ktorí odporučia služby Orangeu, môžu získať nižší mesačný poplatok na paušál. Spolu môže existujúci a nový klient dostať spolu po 150 eur ako bonus.

Starý zákazník ale musí mať paušál v hodnote aspoň 10 eur mesačne.

fotogaléria
foto: Ján Trangel Zdroj: Ján Trangel

Od výšky mesačných poplatkov nového klient sa bude odvíjať zľava, ktorá bude uplatňovaná 20 mesiacov. Pri programe s poplatkom od 10 – 19,99 eura mesačne, obaja získajú zľavu na služby vo výške 2,50 eura mesačne (spolu po 50 eur ). Pri paušále od 20 – 29,99 eur , získajú obaja klienti 5-eurovú mesačnú zľavu z faktúry (spolu po 100 eur ).

Čítajte aj Telekom a Orange vrátili bonus za prenos čísla. Do 200 eur

Ak si nový klient vyberie 30 eurový, prípadne drahší program , obaja získajú zľavu z faktúry vo výške 7,5 eura (spolu po 150 eur ).

Doplnené: Bonus za prenos čísla je aktuálne platný do 31. januára 2017. Operátor potvrdil, že ak máte napríklad 10-eurový paušál a odporučíte niekoho na vysoký paušál nad 30 eur, mesačne budete platiť iba 2,5 eura počas 20 mesiacov.

Vyššie paušály s dátami pre známych

Orange k programu Max 30 ponúkne Huawei P8 Lite za 9 eur alebo Samsung J3 2016 za jednorazových 29 eur. Pri Max 40 je na výber Samsung A3 2016 za 19 eur alebo Huawei P9 Lite za cenu 29 eur.

Okrem neobmedzených volaní a zdieľaných dát, je možné založiť si skupinu Navzájom zadarmo, pričom k nej pre každého člena získa ako bonus 1 GB dát mesačne na pol roka.

Za každého 50 eurocentov

Orange sa aj tento rok rozhodol darovať za každú aktiváciu (paušál, internet, televízia alebo iná služba) 0,5 eura do grantového programu Darujte Vianoce. Týka sa to obdobia od 28. októbra do 28. novembra 2016. Minulý rok spoločnosť vyzbierala necelých 32-tisíc eur.