28.10.2016 08:20 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Používatelia smartfónu LG V20 sa sťažujú na sklo fotoaparátu. Je príliš krehké a praská

Zdroj: LG

Príčinou prasknutého skla by mohlo byť silné svetlo z LED blesku.

Minulý mesiac sme vám predstavili novinku s dvomi displejmi v podobe smartfónu LG V20. Teraz sa zdá, že smartfón juhokórejského výrobcu by mohol mať problém s praskajúcim ochranným sklom fotoaparátu.

Na portáli Reddit sa totiž začali množiť sťažnosti nespokojných používateľov, ktorým sa táto nepríjemnosť stala. Na problém upozornil server Tech Times a stránka DPReview.

Skúsenosti používateľov s telefónom sa rôznia. Niektorí dostali poškodené zariadenie priamo od dodávateľa, čo zistili doma pri rozbalení. Ďalším spomínané sklíčko fotoaparátu prasklo po niekoľkých dňoch, či dokonca hodinách používania bez toho, aby im smartfón napríklad spadol.

Snímku svojho poškodeného telefónu zverejnil jeden z používateľov na stránke Reddit. (Zdroj: používateľ fuckmyredditname, Reddit) Zdroj: používateľ fuckmyredditname, Reddit

Na jednej zo snímok, ktoré zverejnenil dotknutý používateľ, je vidieť, ako prasklina ochranného skla fotoaparátu začala na mieste, kde sa nachádza LED blesk. To vyvolalo dohady, že krehké sklo sa roztrieštilo kvôli prudkému svetlu zo spomínanej diódy.

LG V20 podrobil svojmu testu aj YouTuber JerryRigEverything, ktorý je známy tým, že na telefónoch vykonáva testy odolnosti. Ochranné sklo šošovky fotoaparátu sa pokúsil poškriabať, čomu odolalo. Zakrátko však bez ďalšieho cudzieho pričinenia prasklo.

Žiaden z majiteľov spomínaného zariadenia neuvádza, že by mu úlomky skla spôsobili zranenie. Prasknutie ochranného sklíčka taktiež z technického hľadiska neobmedzilo funkčnosť fotoaparátu LG V20.

Spoločnosť LG zatiaľ k prípadu nevydala oficiálne stanovisko. Pokiaľ však negatívne skúsenosti zákazníkov budú aj naďalej pribúdať, výrobca bude nútený celý prípad dôkladne prešetriť. Majitelia LG V20 by si zatiaľ mali na skle pre istotu ponechať ochrannú fóliu.

Čítajte aj LG V20: Dva displeje, hlavné fotoaparáty aj nový Nougat