6.11.2016 00:05 | Bleskovky MobilMania.sk

Huawei chystá útok na Apple. Chce predať viac zariadení

Zdroj: Huawei/Twitter

V treťom kvartáli 2016 Huawei dodal o takmer dvanásť miliónov zariadení menej ako Apple. Situáciu však plánuje zmeniť.

Spoločnosť Huawei sa chce do konca roka 2018 stať svetovou dvojkou v počte vyexpedovaných mobilných zariadení.

Čínskemu výrobcovi patrí momentálne tretia priečka, pričom pred ním sa nachádzajú len Apple a Samsung. Plány Huawei na najbližšie roky načrtol riaditeľ spoločnosti Richard Yu v rozhovore pre agentúru Reuters.

Čítajte aj Huawei Mate 9: Duálny fotoaparát aj špeciálna edícia Porsche

Strata na Apple nie je malá

Podľa výskumnej spoločnosti Strategy Analytics Huawei v treťom kvartáli 2016 dodal 33,6 milióna zariadení, čím dosiahol trhový podiel deväť percent. Apple dokázal za rovnaké obdobie vyexpedovať o takmer dvanásť miliónov smartfónov viac a zabezpečil si tak 12-percentný podiel na trhu.

Neohrozene viedol Samsung, ktorý doručil 45,5 miliónov zariadení a ovládol takmer pätinu trhu. Čísla ukazujú, že aj keď Apple a Huawei delí v rebríčku len jedna priečka, rozdiel v počte dodaných zariadení je stále relatívne vysoký.

Richard Yu verí, že Huawei môže do dvoch rokov prekonať Apple v počte vyexpedovaných mobilných zariadení (zdroj: Huawei/Twitter) Zdroj: Huawei/Twitter

Cesta k úspechu

Yu však v rozhovore povedal, že krok po kroku je možné konkurenciu predbehnúť. Príležitosti pritom vidí najmä v nastupujúcich technológiách ako sú umelá inteligencia či rozšírená a virtuálna realita.

Inovácie v týchto oblastiach už ponúka najnovší smartfón spoločnosti, Huawei Mate 9 , predstavený len pred dvoma dňami v Berlíne. Nový systém umelej inteligencie v tomto zariadení dokáže prispôsobiť ponuku aplikácií na základe potrieb a zvykov používateľa. Mate 9 navyše disponuje aj podporou virtuálnej reality Google Daydream.

Huawei očakáva, že sa s novým smartfónom výraznejšie presadí na európskych trhoch, a to najmä v krajinách ako Nemecko, Francúzsko či Veľká Británia. Podľa Yua spoločnosť v situácii, keď Apple nedokázal so svojou vlajkovou loďou priniesť nič prekvapivé a Samsung sa spamätáva zo zastavenia predaja Galaxy Note 7,postupne získava dôveru a vernosť zákazníkov.

Čítajte aj Smartfóny si mierne polepšili. Napriek problémom s Galaxy Note 7