7.11.2016 06:10 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Šéf Orangeu: Dátové neobmedzeno neprinesieme. Bolo by príliš drahé

Zdroj: redakcia

Operátor sa vyjadril k novému programu 4ky. Podobnú ponuku vraj neplánuje.

Pred takmer troma týždňami prišiel 4. mobilný operátor 4ka s novým programom TO∞, ktorý za 30 eur ponúka neobmedzeno pri volaniach, správach, ale aj dátach. Dokonca aj v 2G sieti Telekomu, ktorý mu poskytuje národný roaming – teda prístup pre zákazníkov do siete.

Takýto program neprinesieme, reagoval pre Živé.sk a MobilManiu Orange.

„My nepredpokladáme možnosť nekonečných mobilných balíkov,“ hovorí k neobmedzenu pri dátach generálny riaditeľ Orangeu Pavol Lančarič.

Pozrite si, čo si myslí o novej ponuke 4ky šéf Orangeu a či ponúkne mobilné dátové balíky bez obmedzení:

Dodal, že takúto službu vraj môže ponúkať iba operátor, ktorý nemá zákazníkov, prípadne služby využívajú v nedostatočnom rozsahu. „Robí to obvykle dovtedy, dokedy mu to kapacita siete dovolí. Ale vždy nájde spôsob právnej alebo inej ochrany ako zamedziť nekonečnému využívaniu siete,“ myslí si Lančarič.

Prídu väčšie balíky, neobmedzeno nie

Orange tvrdí, že už teraz ponúka balíky s veľkým objemom dát. Počas budúceho roka má byť ich ponuka ešte rozšírená. Neobmedzeno ale vraj zákazníci očakávať nemajú, bolo by to vraj pridrahé riešenie.

„Rádio má svoje limity a keby všetci mohli využívať služby neobmedzene, myslím si, že by sme museli kapacitu siete alebo sietí rádovo, alebo aj viac ako rádovo znásobiť – a obávam sa, že by sme narazili na obrovský ekonomický limit,“ dodáva k téme Lančarič.

Marketingový expert Orangeu Martin Hromkovič pred časom pridal ďalšie argumenty k téme. Pozrite si ich na videu k uvedeniu vianočnej ponuky operátora:

Čítajte aj Orange: Prídu väčšie balíky mobilných dát?