10.11.2016 08:15 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple začal s predajom použitých iPhonov. Ušetriť sa dá viac ako sto eur

Zdroj: redakcia

Výrobca k zariadeniu pripája úplne novú batériu, telo a garanciu ročnej záruky.

Apple začal na stránkach svojho internetového obchodu predávať po repasovaných MacBookoch a iPadoch i rôzne modely použitých iPhonov. Telefóny, ktoré výrobca ponúka za výhodnejšiu cenu, sú pritom certifikované priamo Applom. Informuje o tom MacRumors.

V ponuke nájdeme napríklad iPhone 6s a iPhone 6s Plus v rôznych farebných i kapacitných variantoch. Napríklad 16-gigabajtová verzia použitého iPhonu 6s je dostupná za 449 dolárov, čiže približne 407 eur. Za väčší iPhone 6s Plus s rovnakým úložiskom záujemca zaplatí 529 dolárov, čo je v prepočte necelých 480 eur.

Apple na svojej stránke ponúka už aj repasované iPhony. (zdroj: Apple.com) Zdroj: Apple.com

Apple pritom pri použitých zariadeniach garantuje ročnú záruku. K tomu pripája úplne novú batériu i vonkajší plášť. Kupujúci sa tak nemusia obávať škrabancov alebo iných známok opotrebenia. Spomínané iPhony sú taktiež odomknuté pre použitie v rámci všetkých zámorských operátorov.

A čo u nás?

Na Slovensku sa iPhone 6s s najnižšou kapacitou dá v internetových obchodoch zohnať od 534 eur. Cenovka väčšieho iPhonu 6s Plus začína na úrovni necelých 605 eur. Pri týchto zariadeniach sa však záujemca vystavuje riziku, že mu bude domov doručený už používaný tovar. Problematike sme sa venovali aj v samostatnom článku.

Čítajte aj Pravda o extrémne lacných telefónoch: Odkiaľ sa berú?

Autorizovaní predajcovia Apple na Slovensku predávajú 4,7-palcový iPhone 6s so 16 GB pamäťou za rôzne ceny a pohybujú sa v rozpätí 579 až 629 eur. Väčší iPhone 6s Plus s identickou pamäťovou kapacitou obchody predávajú za 719 eur.

Len vystavené kusy

Slovenská verzia stránky Apple v súčasnosti možnosť kúpy repasovaných telefónov neponúka. U ostatných autorizovaných predajcov sú k dispozícii so zľavou telefóny, ktoré boli vystavené v predajni. Za takýto iPhone 6s 16GB záujemca zaplatí 499 eur až 549 eur.

(1 EUR = 1,1022 USD)

Čítajte aj Nové iPhony majú dostať bezdrôtové nabíjanie aj OLED displeje