10.11.2016 14:55 | Bleskovky MobilMania.sk
Doplnené

Budúce smartfóny Lenova by mali byť predávané pod značkou Moto

Zdroj: Lenovo

V nasledujúcom období môžeme očakávať uvedenie nových produktových rodín.

Všetky nové smartfóny čínskej spoločnosti Lenovo by mali byť predávané po značkou Moto. Podľa portálu Campaign to mali počas uvedenia telefónu Moto M v Čine oznámiť predstavitelia spoločnosti.

Moto Z (foto: Ján Trangel) Zdroj: Ján Trangel

Produktové rodiny ako Lenovo Vibe či Lenovo A by sa tak už nových prírastkov nemali dočkať. Avšak nahradiť by ich mali nové línie pod značkou Moto. Tie zrejme doplnia súčasnú ponuku, ktorá pozostáva zo zariadení Moto E, G, X, Z a po novom aj M.

Lenovo informáciu nepotvrdilo ani nevyvrátilo

Vyjadrenie k tejto téme nám zaslala aj slovenská pobočka spoločnsoti Lenovo, informáciu o prechode iba na značku Moto však nepotvrdila ani nevyvrátila. „Kuluárne reči a špekulácie nebudeme komentovať," píše sa vo vyjadrení.

„Neustále vyhodnocujeme, ktoré značky majú najlepší potenciál pre konkrétny trh. Tak ako bolo uvedené vo finančných výsledkoch za druhý kvartál fiškálneho roku 2016/2017 v uplynulom týždni, náš segment smartfónov je na vzostupe, čo je výsledkom nedávneho uvedenia nových modelov na trh. Už teraz sme nadšení z toho, čo nás čaká v roku 2017,“ dodala spoločnosť.

Doplnené 13. novembra o 11:00: Spoločnosť Lenovo nám poskytla ešte aj druhé stanovisko k tejto téme: „Podobne, ako je to v prípade iných značiek, aj my neustále prehodnocujeme, ktoré z nich majú najlepší potenciál a budeme tak robiť aj naďalej, aby sme robili správne kroky pre každý trh. V tomto momente nie sme schopní zdieľať naše plány do budúcnosti.“

Čínsky výrobca zároveň všetkých fanúšikov ubezpečil, že so samotnou výrobou smartfónov nekončí - a to napriek tomu, že o tejto veci od začiatku nikto nepochyboval a hovorilo sa iba o konci značky Lenovo (resp. jej nahradení značkou Moto), nie zastavení samotnej výroby smartfónov.

Čítajte aj Moto M: 5,5-palcový displej, 4 GB RAM aj kovové telo