11.11.2016 18:30 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung zrejme pripravuje výrobu vlastných snímačov odtlačkov prstov

Zdroj: redakcia

Senzory by mali sprvu nájsť využitie v smartfónoch nižšej a strednej triedy.

Divízia spoločnosti Samsung Electronics s názvom System LSI vraj od minulého roka pracuje na vývoji vlastného snímača odtlačkov prstov. V súčasnosti má už firma finišovať s prípravami, pričom komerčného uvedenia by sme sa mohli dočkať budúci rok. Správu priniesol web SamMobile.

Snímače odtlačkov prstov používané v smartfónoch značky Samsung sú v súčasnosti vyrábané spoločnosťou Synaptics. Kúpa komponentu od sesterskej spoločnosti by ale teoreticky mohla znížiť výrobné náklady.

Samsung Galaxy Note 7 (zdroj: redakcia) Zdroj: redakcia

Podľa dostupných informácií budú v blízkej budúcnosti senzory od System LSI určené hlavne pre smartfóny Samsung z nižšej a strednej triedy. Do prémiových zariadení, napríklad z línií Galaxy S alebo Galaxy Note, sa majú dostať až neskôr po splnení všetkých kritérií. Výnimkou by nemala byť ani výroba snímačov pre iné firmy, rovnako ako to Samsung robí s displejmi, pamäťovými čipmi a ďalším hardvérom z vlastných dielní.

Len nedávno sa pritom vynorili zvesti, že Samsung v chystanej vlajkovej lodi Galaxy S8 použije optický snímač odtlačkov prstov . Či je možné tieto dve správy dávať do spojitosti a či sa vôbec zakladajú na pravde, je však nateraz otázne. Obe totiž pochádzajú z neoficiálneho zdroja, pričom Samsung ich nekomentoval.