13.11.2016 01:00 | MobilMania

Už ste niekedy obliekali žraloka? Skúste to v šialenej hre

Zdroj: výrobca

Keď sa vedľa vás v mori objaví žralok, zábava ide bokom. V tejto hre je to presne naopak.

Hra Shark Evolution – Clicker Game má príjemný dizajn nesúci sa v azúrovej farbe. Používateľ má pocit, že sa stal súčasťou podvodného sveta, ktorý nie je obyčajný. Miesto zúrivých sú v nej vtipne vyzerajúce žraloky, ktorých dokonca môžete navliecť do rôznych kúskov oblečenia.

Pointa sa však nenesie v duchu módnej prehliadky, ale v čo najrýchlejšom klikaní na ryby a zbieraní mincí. Tie sú skryté v podobe malých výkalov, ktoré produkujú.

Pri prvom otvorení aplikácie sa zobrazí drevená škatuľa a prst ukazuje, že ťuknutím na ňu z nej vyslobodíte malého žraloka. V ten moment môže hra naplno začať.

fotogaléria
Žralok je na slobode a hneď sa môže začať zbieranie mincí ťukaním na neho Zdroj: redakcia

Pre rýchlejšiu orientáciu ruka v úvode zobrazuje, kam treba kliknúť, aby ste si zadovážili ďalších živočíchov. Ako platidlo slúžia nazbierané mince. Je len na samotnom hráčovi, či si zvolí cestu nakupovania po jednom kuse, alebo si objedná celú zásielku.

fotogaléria
Jeden malý žralok, alebo rovno celá zásielka? Môžu sa kombinovať a skúšať variácie, ktoré najviac vyhovujú. Ak si vyberiete druhú možnosť, po pár sekundách je zaplnená skoro celá obrazovka boxami Zdroj: redakcia

Dôležitý je počet mincí

Ako počet stvorení stúpa, treba na ne rýchlejšie klikať, a tak získavať ďalšie a ďalšie peniaze. Ideálne je ich všetky vyklikávať postupne, aby bol z každého zisk, nie sa zamerať len na jedného.

V pravom hornom rohu je kniha, ktorá ponúka spektrum možností. Zaujímavá je takzvaná „Sharkpedia“, ktorá poskytuje opis žralokov v tejto hre. Nemá náučný charakter, slúži len pre zábavu.

fotogaléria
Ponuke vývojári venovali pekný dizajn so zaujímavými možnosťami. Sharkpedia bezpochyby patrí medzi ne Zdroj: redakcia

Zábavné kríženie

Žraloky rovnakého druhu sa môžu krížiť a vznikajú nové druhy. To sa dá urobiť premiestnením jedného tvora na totožne vyzerajúceho. Nastane akoby výbuch a nová rasa je na svete. Verte, že pri jednom krížení to neostane. Vzniká vôľa spájať medzi sebou ďalšie a následne sledovať, aký výtvor z nich vznikne.

fotogaléria
Čím vyšší stupeň žraloka, tým viac produkuje peňazí pri klikaní. Stvorenia sú zábavné a niektoré až odpudzujúce. S takými by ste v mori plávať nechceli. Obchod ponúka veľa položiek. Ceny sú v rozmedzí od 0,99 eura do 54,99 eura Zdroj: redakcia

Oblečenie ako z časopisu

Nápaditou možnosťou je výber oblečenia pre vašich miláčikov. Schválne, už ste niekedy obliekali žraloka? Na spodnej lište si zvolíte túto funkciu (tretia v poradí) a žralok sa objaví v skúšobnej kabínke rovno pred zrkadlom. Samozrejme, treba mať na túto parádu potrebné mince.

fotogaléria
Žralok sa „postaví“ pred zrkadlo a výber oblečenia môže začať. V ponuke sú rôzne čiapky, kravaty a dokonca aj doplnky ako okuliare Zdroj: redakcia

Zadarmo, no s nepríjemnými reklamami

Hra je zábavným spríjemnením počas nudných večerov. Spočíva síce v jednoduchosti, ale vývojári boli kreatívni. Nepríjemné sú reklamy, ktoré občas vyskočia pri rýchlom ťukaní na displej. Tým pádom na ne omylom kliknete, po čom vás automaticky presmeruje na stránku predajcu v príslušnom obchode a zobrazí ponuku. Toto považujeme zo strany vývojárov za nepekný podraz, ktorý vie riadne rozčúliť.

Shark Evolution je voľne dostupná v Apple Store a Google Play. Platené rozšírenia sú len na spomínané mince alebo diamanty a hru to nijako neovplyvňuje. Bez problémov funguje na smartfónoch a aj tabletoch.

Názov aplikácie Shark Evolution – Clicker Game
Podpora iOS áno
Podpora Android áno
Predajca Tapps Tecnologia da Informação Ltda.
Kategória hry
Verzia 1.0.3 (Android) / 1.0.2 (iOS)
Veľkosť 33 MB (Android) / 54.6 MB (iOS)
Cena bezplatná
Produkty v aplikácii 0,99 – 54,99 eura za položku