23.11.2016 08:20 | MobilMania

iPhony 6s sa samovoľne vypínajú napriek nabitej batérii. Apple ju zadarmo vymení

Zdroj: Apple

Majitelia iPhonov 6s môžu požiadať o bezplatnú výmenu batérie v predajni alebo v servisnom stredisku Apple.

Apple na svojej ázijskej stránke oznámil, že malé množstvo telefónov iPhone 6s má problém so samovoľným vypínaním. Chyba sa však podľa výrobcu týka len zariadení, ktoré boli vyrobené v období od septembra do októbra 2015. Majitelia poškodených smartfónov budú mať pritom nárok na bezplatnú výmenu batérie. Informuje o tom Phone Arena.

Spoločnosť potvrdila, že používatelia iPhonov 6s, ktorí majú skúsenosť so spomínaným problémom, majú možnosť svoje zariadenie doniesť do ktorejkoľvek predajne alebo autorizovaného servisného strediska. Tam bude preskúmané, či má zákazník nárok na bezplatnú výmenu batérie.

Niektoré iPhony 6s majú chybnú batériu. Apple ju bezplatne vymení Zdroj: Apple

Čínska spotrebiteľská asociácia minulý týždeň uviedla, že dostáva podnety od majiteľov iPhonov 6s o tom, že ich telefóny sa vypínajú. To aj napriek tomu, že batéria ich zariadení je nabitá na viac ako polovicu svojej kapacity.

Kalifornský výrobca potvrdil, že technický problém iPhonov 6s zaznamenal v globálnom meradle, a preto sa jeho prísľub na bezplatnú výmenu batérie vzťahuje na používateľov na celom svete.

Čítajte aj iPhony môžu samé vytáčať čísla. Chyba existuje v iOS už 8 rokov