28.11.2016 05:00 | MobilMania

MobilePay – budúcnosť platenia mobilom je tu

Zdroj: Tatra Banka

Platiť mobilom na Slovensku sa síce dá od roku 2012, no MobilePay posúva platenie mobilom na vyššiu úroveň a sprístupňuje ju väčšiemu publiku.

PR článok

Už žiadna špeciálna SIM-ka, už žiaden rozdiel medzi operátormi. Na platenie mobilom odteraz stačí len smartfón s NFC anténou a operačným systémom Android vo verzii 4.4 a vyššie. Novú aplikáciu MobilePay predstavila Tatra banka v spolupráci so spoločnosťou VISA a je založená na využití technológie HCE – Host Card Emulation.

MobilePay Zdroj: Tatra Banka

„Podľa našej najnovšej štúdie – Visa 2016 Digital Payments – zaznamenala Európa obrovský nárast platieb mobilnými zariadeniami. Len za posledný rok sa percento používateľov mobilných platieb zvýšilo z 18 % na 53 %. Sme preto veľmi radi, že v spolupráci s Tatra bankou uvádzame HCE NFC mobilné platby a tak posúvame Slovensko ďalej, do veľkej éry mobilných platieb,“ Marcel Gajdoš, riaditeľ Visa pre SR a ČR.

Ako to celé funguje

Nová aplikácia MobilePay je dostupná pre klientov všetkých mobilných operátorov. Aktivovať aplikáciu MobilePay si môže každý, kto má v Tatra banke aktívny prístup do Internet bankingu a má vydanú aspoň jednu platobnú kartu. Pre využitie bezkontaktných mobilných platieb stačí, aby mal klient smartfón s NFC anténou a verziu operačného systému Android aspoň 4.4.

Dôležitou novinkou je, že mobilné platby si klienti odteraz môžu jednoducho „zapnúť“ na viacerých kartách. Kým doteraz boli mobilné platby dostupné len ako ďalšia debetná karta k bežnému účtu fyzickej osoby, nová aplikácia umožňuje klientom aktivovať si mobilné platby na ktorejkoľvek zo svojich Visa kariet – či už debetnej, kreditnej, firemnej, alebo súkromnej.

MobilePay môžu používatelia využiť aj na bezpečné platby na internete. Aplikácia totiž umožňuje vygenerovať si jednorazové číslo karty, ktoré následne klient použije na konkrétny nákup u vybraného obchodníka. Tým predíde zneužitiu karty na ďalšie platby a môže tak bez obáv nakupovať na e-shopoch.

Viac informácií o novej aplikácií nájdete na MobilePay

-- inzercia platená --