29.11.2016 08:15 | MobilMania

Microsoft Surface Phone vraj mieri do testovania

Zdroj: Behance

Celkom nový smartfón by sme mali vidieť v budúcom roku.

O potenciálnom príchode telefónu „Surface Phone“ od Microsoftu sa hovorí už dlhšie. Microsoft si však „dáva na čas“ a novinku podľa všetkého uvidíme až v druhej polovici budúceho roka. Možno sa však dočkáme prekvapenia a príde skôr.

Čítajte aj Zrušené Windows zariadenie od Dell: Nemalo ísť len o smartfón

O to viac môže pútať neoficiálna správa, s ktorou prišiel Commercial Times. Podľa jeho tvrdení spoločnosť Pegratron (mimochodom jeden z hlavných dodávateľov pre Apple) úzko kooperuje s Microsoftom práve ohľadne Surface Phone. Dokonca má byť všetko na najlepšej ceste k tomu, aby sa spustil raný test tohto smartfónu. Na tému upozorňuje web GSMArena.com.

Koncept telefónu Surface, zdroj: Behance Zdroj: Behance

Surface Phone má byť postavený na čipsete od Intelu, pričom bude schopný spúšťať x86 aplikácie v rámci režimu Continuum.

Čítajte aj Microsoft vraj chystá emuláciu x86 aplikácií. Rozšíria možnosti Continuum

Táto správa nadväzuje na nedávne vyhlásenie šéfa Microsoftu. Satya Nadella sa nechal počuť, že jeho spoločnosť chystá mobilné zariadenie, ktoré by malo ohúriť svojimi možnosťami.

Pre Microsoft môže ísť zároveň o jeden z posledných pokusov, ako zvrátiť súčasný vývoj na trhu. Mobilnej platforme Windows sa totiž stále nedarí, hoci od príchodu Windows 10 (respektíve Windows 10 Mobile) sa očakával obrat. Zatiaľ k žiadnemu presunu nedošlo a odbyt línie Lumia klesá.

Príchod Surface Phone však môže prísť v čase, kedy už svet bude poznať možnosti novej generácie telefónu iPhone od Apple. Budúci rok bude mať 10. výročie a od Apple sa očakávajú veľké veci. Minimálne prechod na OLED displeje.

Čítajte aj OLED displej má dostať len jeden iPhone. Dôvodom sú výrobné kapacity