1.12.2016 09:33 | MobilMania
Video

Zvládol lepšie pád z výšky 300 metrov iPhone 7 alebo Google Pixel? Neobvyklý test odolnosti

Zdroj: YouTube

Pozrite sa, ako dopadol extrémny test odolnosti špičkových telefónov.

Technologickí nadšenci z YouTube kanála UnlockRiver sú známi svojimi nevšednými testami odolnosti smartfónov. Zariadenia pripevnia na dron, ktorým ich vynesú do výšky 300 metrov. Následne telefóny pustia voľným pádom a skúmajú, ako veľmi sa na nich náraz podpísal. Tentokrát si autori videa zobrali na mušku iPhone 7 a Google Pixel .

Oba mobilné telefóny v súčasnosti patria medzi absolútnu špičku. Prémiová však je aj ich cena. iPhone 7 je u nás dostupný v rozpätí približne od 760 do 1 120 eur, v závislosti od jeho vnútornej pamäte. Za konkurenčný Google Pixel potom prípadný záujemca zaplatí od 760 do 870 eur.

Displeje oboch telefónov boli po páde z výšky tristo metrov zničené (zdroj: YouTube) Zdroj: YouTube

Ako teda dopadli vlajkové lode Applu a Googlu? Displeje oboch telefónov sa pri páde z tristometrovej výšky rozbili natoľko, že sa smartfóny nedali používať.

Rozdiel nastal pri porovnaní zadnej strany zariadení. Zatiaľ čo na iPhone 7 už na prvý pohľad nájdeme množstvo škrabancov a preliačení vrátane rozbitého fotoaparátu, zadná strana Pixelu zostala takmer nepoškodená.  Video pritom zachytáva, že oba smartfóny dopadli na zem svojou zadnou stranou.

Telefón z dielne Apple navyše vo vzduchu stratil zásuvku na SIM kartu. Pomyselným víťazom testu odolnosti sa tak podľa autorov stal telefón Google Pixel.

Aj keď je pravdepodobne každému zrejmé, že pri bežnom používaní sa telefón s takýmito extrémnymi podmienkami nestretne, videá spomínaných YouTuberov sa tešia veľkej sledovanosti.

Čítajte aj Testy preverili odolnosť iPhone 7 a 7 Plus v horúcej káve alebo sóde