1.12.2016 13:35 | MobilMania
Odporúčame

Nové Nokie prídu budúci rok, definitívne potvrdený Android

Zdroj: Weibo

Možno pôjde o zariadenia známe zatiaľ ako Nokia D1C.

Konzorcium HMD Global, ktoré vďaka exkluzívnemu licenčnému kontraktu bude zastrešovať príchod smartfónov značky Nokia na trh, prezradilo ďalšie zaujímavé detaily.

Tentoraz sme sa z tlačovej správy predovšetkým dozvedeli, že nové smartfóny značky Nokia budú uvedené v priebehu „prvej polovice budúceho roka“.  

Zároveň bol potvrdený aj operačný systém, ktorý budú nové zariadenia využívať. Pôjde o Google Android. V podstate by išlo o senzáciu, kedy sa na nových Nokiách objavila iná platforma. Spoločne s Android smartfónmi budú ponúkané na trhu aj „základné telefóny“ značky Nokia.

fotogaléria
zdroj: Weibo Zdroj: Weibo

HMD má exkluzívne práva na značku Nokia u mobilných telefónov i tabletov na najbližších desať rokov. Práva majú pritom celosvetovú pôsobnosť. Na tému upozorňuje web Phonearena.com.

Nová línia produktov Nokia by mala klásť dôraz na inovácie, kvalitu, používateľské ovládanie, ktoré má prepájať s „ikonickými prvkami Nokie“ – ohľadne dizajnu, robustnosti aj spoľahlivosti.

Aj z tohto vyhlásenia je zjavné, že predstavenie prvých smartfónov značky Nokia novej generácie sa odkladá na budúci kalendárny rok. Stále pravdepodobnejší vyzerá byť termín ich predstavenia v rámci mobilného veľtrhu MWC 2017 v Barcelone. Nokia bude na MWC 2017 aktívne zastúpená aj počas keynote.

fotogaléria
zdroj: Weibo Zdroj: Weibo

Otázkou zostáva, aké produkty pod značkou Nokia sa vlastne chystajú. V posledných dňoch sa objavujú stále nové správy o telefóne D1C. Podľa najnovších správ má ponúknuť dve základné verzie: s 5-palcovým a 5,5-palcovým displejom. Líšiť sa budú i výbavou.

Čítajte aj Chystaná Nokia D1C má ponúknuť dve verzie