7.12.2016 15:07 | MobilMania

4ka má 300-tisíc zákazníkov. 4G pre 66 percent ľudí

Zdroj: Štvorka

Operátorovi narástol počet zákazníkov. Prezradil aj to, koľko dát minú jeho klienti s balíčkami.

Štvrtý plnohodnotný mobilný poskytovateľ oznámil, že sa mu podarilo pokoriť hranicu 300-tisíc klientov. Svoju sieť pridal do ďalších lokalít.

Veľká väčšina zákazníkov využíva základnú predplatenú kartu Moja 4ka. Na jeseň začal nováčik poskytovať nové balíky služieb pod názvom „TO“.

„Sme veľmi spokojní s vývojom predaja produktov z radu TO., pričom ich v súčasnosti intenzívne využíva už takmer 20-tisíc zákazníkov,“ povedal riaditeľ divízie obchodu a marketingu Swan Mobile Peter Helexa.

Čítajte aj 4ka: Všetky balíky TO za polovicu pri prenose. Ľahké čísla zadarmo

Od uvedenia spomínaných balíkov mala narásť priemerná dátová spotreba na dvojnásobok. Zákazníci s balíčkom TO.10 , ktorý obsahuje 10 GB, majú priemerne minúť 4,4 GB mesačne. Klienti s neobmedzeným programom TO.nekonečno až 35 GB dát mesačne.

Vlastná sieť v nových lokalitách

Do konca roka chce nováčik sprístupniť vlastnú 2G a 4G sieť pre 70 percent populácie. Aktuálne má byť pokrytie podľa 4ky na úrovni 66 percent populácie.

4ka plne pokryla vlastnou 4G sieťou nasledovné mestá a obce: Hurbanovo, Mojmírovce, Myjava, Stará Ľubovňa, Šurany a Tomášov. V ich prípade išlo o dokončenie pokrytia.

Aktuálna mapa pokrytia nováčika. Tmavé časti označujú lokality s vlastnou sieťou Zdroj: 4ka

Pribudla aj do nových lokalít. „Naša rýchla 4G sieť je už dostupná aj pre obyvateľov Stropkova, Tvrdošína a Zemianskych Kostolian,“ uviedol technický riaditeľ pre mobilnú sieť Swan Mobile Patrik Kollaroci.