9.12.2016 12:00 | MobilMania

HTC pripravuje nové špičkové smartfóny, pokúsi sa o návrat na výslnie

Zdroj: Evan Blass

Vytrhne firme tŕň z päty nasledujúci špičkový smartfón, alebo to skončí ako s HTC 10?

Spoločnosti HTC sa už dlhšiu dobu nedarí obnoviť zašlú slávu, ktorú firma prežívala pred rokmi na začiatku veľkého rozvoja trhu so smartfónmi. Vrátiť späť do hry sa firme nepodarilo ani po uvedení špičkového modelu HTC 10 . Ten zrejme zabila vysoká cena a operátori v USA ho dokonca po pár mesiacoch stiahli z ponuky.

Trhový podiel spoločnosti sa tak naďalej scvrkáva, no v HTC sú odhodlaní zmeniť to. Senior PR manažér Jeff Gordon totiž na sociálnej sieti Twitter prezradil, že vo firme tvrdo pracujú na budúcich vlajkových lodiach a headsetoch Vive. Viac informácií príspevok neposkytuje.

If you stare hard enough into the windows in this photo, you can see @htc employees working hard on future flagship smartphones and Vives. pic.twitter.com/oPFfmSNEoV — Jeff Gordon (@urbanstrata) 8. decembra 2016

Samotný výrobca síce o žiadnom z nadchádzajúcich mobilov nič neprezradil, no na internete sa už nejakú dobu šepká o zariadení HTC Ocean či HTC 11. Smartfón by mal byť nástupcom HTC 10 a mal by mať aj veľmi podobný dizajn.

Novinka by nemala mať vôbec žiadne hardvérové tlačidlá a aj bočné tlačidlá pre ovládanie hlasitosti by mali byť nahradené dotykovou plochou. Hovorí sa tiež o duálnom zadnom fotoaparáte a o silnejšej integrácii hlasového asistenta Google Assistant.

Čítajte aj Test HTC 10: Najlepšie HTC za dlhé roky