9.12.2016 17:15 | MobilMania
Video

Samsung možno začne éru ohybných smartfónov už budúci rok

Zdroj: kanál AdSpaces na videoportáli YouTube

Spoločnosť má podľa dostupných správ pred konkurenciou výrazný náskok.

Hoci o ohybných smartfónoch od Samsungu sa hovorí pomerne dlhú dobu, podľa najnovších informácií má firma prvé skladateľné zariadenie predstaviť už v priebehu budúceho roka. Ako ale upozornil kórejský web The Electronic Times, spoločnosť zvolí podobnú stratégiu ako pri dnes už bežných zahnutých displejoch.

Pred uvedením „pravého“ skladacieho smartfónu, teda zariadenia s jedným ohybným displejom, má totiž Samsung plánovať vydanie akéhosi „predskokana“. Malo by ísť o smartfón, ktorý bude disponovať dvoma obyčajnými displejmi spojenými pántom.

Koncept, ktorý Samsung ukázal pred niekoľkými rokmi (zdroj: kanál AdSpaces na videoportáli YouTube) Zdroj: kanál AdSpaces na videoportáli YouTube

Jeho úlohou má byť kontrola trhu, získanie odozvy a „zasvätenie“ bežných ľudí do výhod skladacích zariadení. Vyrábaný bude v menších nákladoch a na trhu by sme ho mohli vidieť už budúci rok.

Mimochodom, firma postupovala rovnako aj v prípade displejov so zahnutými okrajmi, kedy nasadeniu do vlajkových lodí z línie Galaxy S predchádzali zariadenia Galaxy Round a Galaxy Note Edge .

Čítajte aj Takto by mohol vyzerať plne flexibilný telefón od Samsungu

Použiteľný aj v zloženej forme

Web The Electronic Times dokonca tvrdí, že v poradí druhé zariadenie, čiže smartfón so skutočne ohybným displejom, by malo byť skladané presne naopak než to spoločnosť ukázala na videu spred niekoľkých rokov.

Video: V staršej reklame ukazovala firma zariadenie, ktoré skryje skladací displej dovnútra. Skutočný smartfón má ale fungovať presne naopak

V tejto reklame totiž predmetné zariadenie po zaklopení ukrylo displej vo vnútri, zatiaľ čo v prípade pripravovanej novinky by mal displej po zložení pokrývať vonkajšiu stranu. Toto fungovanie je označované aj ako pokročilejšie, pretože umožňuje používanie nie len v rozloženom, ale aj v zloženom stave.

Skladací smartfón-tablet od Samsungu by tak mal fungovať rovnako ako prototyp Lenova predstavený toto leto.

Video: Novinka od Samsungu by sa mala podobať konceptu Lenova

Čítajte aj Blíži sa flexibilný iPhone? Apple získal patent na skladateľnú elektroniku

Správne načasovanie a poctivé testovanie

Na záver dodajme, že spoločnosť si podľa dostupných informácií dáva pozor aj na správne načasovanie uvedenia novinky a kontroly jej kvality, aby sa nezopakovalo fiasko so smartfónom Galaxy Note 7.

Čítajte aj Ohybný smartfón ovládaný ohýbaním a multidotykom