10.12.2016 13:10 | MobilMania

Galaxy S8 možno nebude mať rámik okolo displeja, ale ani duálny fotoaparát

Zdroj: Hexus.net

Veľký displej bez rámika bude zaoblený na bokoch a vytlačí fyzické tlačidlo Domov.

Nadchádzajúca vlajková loď Samsungu údajne prinesie nový dizajn bez rámčeka okolo displeja, tvrdia to podľa portálu Bloomberg anonymné zdroje oboznámené s dianím v Samsungu. Okrem toho novinka nemá poniesť na zadnej strane dvojicu snímačov pre fotoaparát, ale iba jeden.

Dominantný displej

Iní výrobcovia však už skôr experimentovali s podobným dizajnom a najčerstvejším príkladom je Xiaomi Mi Mix. Informácie o veľkosti obrazovky sa však značne rozchádzajú. Jeden týždeň sa dozvieme, že Galaxy S8 dorazí vo variantoch s 5,7-palcovým a 6,2-palcovým displejom a o týždeň neskôr sa hovorí o 5,1-palcových a 5,5-palcových prístrojoch. Jedno je však viac-menej isté. Telefón bude dostupný v dvoch veľkostiach.

Galaxy S8 možno dorazí bez rámčeka okolo displeja (zdroj: hexus.net) Zdroj: Hexus.net

Podľa zdroja by oba modely mali mať zakrivený displej po bokoch ako Galaxy S7 Edge. Galaxy S8 už nemá priniesť variant s plochým displejom a panel bude pokrývať drvivú väčšinu prednej strany, nakoľko má zmiznúť hardvérové tlačidlo Domov. Nahradí ho dotyková alternatíva umiestnená pod skleneným krytom displeja.

Odložený príchod?

Ako tomu u vlajkových lodí Samsungu býva, na niektorých trhoch sa bude smartfón predávať s čipsetom Snapdragon (vraj 835) a na iných využije SoC od Samsungu. Tento týždeň sa objavili správy aj o tom, že Galaxy S8 nebude mať 3,5mm audio jack. Aktuálne špekulácie však audio portu pozornosť nevenujú.

Okolo uvedenia nástupcov Galaxy S7 panuje taktiež neistota. Pôvodne sa hovorilo o predstavení na konci februára s tým, že telefóny sa budú dať zakúpiť v marci. Po blamáži s Galaxy Note 7 sa však vo firme údajne rozhodli pre prísnejšie testy batérii, čo sa má podpísať na odsunutí uvedenia na apríl 2017.