20.12.2016 11:22 | MobilMania
Video

Bude mať iPhone 8 zakrivený OLED displej? Posledné informácie to naznačujú

Zdroj: redakcia

Zdá sa, že budúci rok bude Apple súperiť so Samsungom aj v zakrivení displeja.

O skutočnosti, že sa Apple chystá u svojho nadchádzajúceho iPhonu použiť OLED displej, sa už v kuloároch hovorí dlhšiu dobu. Šepkalo sa tiež o tom, že spomínaný displej bude roztiahnutý z jedného okraja po druhý a rám okolo neho bude minimálny.

Teraz sa však povráva, že OLED displej bude dokonca na okrajoch prístroja zahnutý a to na všetkých, vrátane horného a dolného, informuje kórejský portál Korea Herald.

Jeden z konceptov iPhone 8. Podľa množiacich sa správ však takto nová vlajková loď Apple vyzerať nebude (zdroj: PhoneArena) Zdroj: PhoneArena

Nešlo by tak len o zahnuté boky ako je tomu v prípade Samsung Galaxy S7 Edge. Zaujímavé tiež je, že v prípade Apple by málo ísť o OLED displej s plastovým substrátom a nie skleneným, ktorý dodá práve Samsung Display. Podľa zdroja je Samsung schopný pre Apple dodať 70 až 100 miliónov zakrivených OLED panelov.

Rovnaké plastové OLED obrazovky používa aj Samsung, vďaka čomu ich je možné zahnúť. Zakrivený displej sa očakáva aj u Samsung Galaxy S8. O tomto smartfóne sa taktiež špekuluje, že nebude mať zahnuté len bočné hrany, ale aj hornú a dolnú.

Čítajte aj Prežili desať hodín v mrazničke? Test odolnosti iPhone 7 a Samsung Galaxy S7

Revolučný iPhone 8?

U Apple sa budúci rok predpokladá uvedenie viacerých iPhonov, konkrétne troch. Dva z nich pritom majú mať ešte klasické LCD displeje ako súčasné iPhony 7 a práve zvyšný iPhone by mal disponovať novým 5,5-palcovým OLED displejom na celej prednej ploche.

Video: Umelecký koncept iPhone 8. Ako ďaleko je od reality?

Vzhľadom na displej, ktorý by zaberal celú prednú stranu u iPhone 8, asi bude chýbať fyzické tlačidlo Domov, ktoré nahradí dotykový variant. Snímač odtlačkov prstov bude zrejme integrovaný priamo pod displej. 3,5mm audio jack sa zrejme nevráti a pribudnúť by malo bezdrôtové nabíjanie.

Pripomíname, že budúci rok oslávi Apple desať rokov od uvedenia úplne prvého iPhonu a viacerí odborníci aj široká verejnosť očakávajú uvedenie revolučného smartfónu.

Čítajte aj Nový iPhone možno dostane zahnutý displej, Apple testuje desať prototypov