22.12.2016 12:56 | MobilMania

4ka zlepšila 4G v Bratislave a ďalších lokalitách. Sieť pridala aj do viacerých obcí

Zdroj: Ján Trangel

Vlastná sieť nováčika bola sprístupnená v ďalších častiach Slovenska.

Zákazníci Štvorky môžu využívať 2G a LTE sieť v nových lokalitách. V niektorých častiach miest síce signál mal, pokrytie tam ale zlepšil. Týka sa to aj hlavného mesta.

„Okrem novo pokrytých miest neustále zahusťujeme aj miesta, kde už svoju 4G sieť máme. Nedávno sme tak učinili napríklad v Bratislave, Čadci, Michalovciach, Novom Meste nad Váhom, Rimavskej Sobote, Starej Turej, Snine,“ povedal technický riaditeľ Swan Mobile Patrik Kollaroci.

Plný signál mal byť sprístupnený aj do košických mestských častí Košická Nová Ves, Krásna, Šaca a Vyšné Opátske.

Aj vo viacerých obciach

Vlastnú sieť 4ky môžu využívať aj obyvatelia Badína, Turne nad Bodvou, Čečejoviec, Veľkého Zálužia, Kaluže, Krompách a Kremnice.

Okrem toho bola pridaná aj do obcí ako Drienovská Nová Ves, Háj, Krížová Ves, Lehôtka pod Brehmi, Lipovec, Livina, Lutila, Nemce, Nitrianske Hrnčiarovce, Pravotice, Tovarníky, Urmince, Vavrečka a Zamarovce.

„Plné pokrytie signálom 4G siete 4ky majú v súčasnosti k dispozícii obyvatelia viac ako 160-tich miest a obcí po celom Slovensku,“ uvádza 4ka. Do konca roka chce pokryť 70 percent populácie, naposledy uvádzal 66-percentné pokrytie – aktuálne číslo neuviedol.

Vlastná sieť je označená tmavšou farbou Zdroj: 4ka

V budúcom roku má byť pokrytie vlastnou sieťou narásť na úroveň 80 percent populácie.