27.12.2016 11:10 | MobilMania

Predčasné vypínanie nabitých smartfónov trápi už aj Nexus 6P

Zdroj: Google

Google sa s opravou zrejme neponáhľa. Problému nepridelil vysokú prioritu.

Majitelia smartfónov Google Nexus 6P začali na fóre výrobcu hlásiť problémy s batériou. Tie sa prejavujú nepredvídateľným vypnutím telefónu napriek tomu, že batéria je nabitá na 10 až 60 % kapacity.

Používatelia na fóre poukazujú na to, že problémy sa začali objavovať po aktualizácii operačného systému na Android 7.0 Nougat. Niektorí z majiteľov sa následne vrátili na starší Android 6.0 Marshmallow, no taktiež zaznamenali problémy. Tentoraz ale pri menšom percente zostávajúcej kapacity.

fotogaléria
Nexus 6P Zdroj: Google

Časť používateľov si po problémoch nechala vymeniť batériu v zariadení, čo problém vyriešilo. Predpokladá sa tak, že niektoré kusy smartfónu trpia hardvérovým problémom, ktorého prejavy zhoršila aktualizácia na novú verziu Android. Podobným problémom trpí aj iPhone 6s , u ktorého za predčasné vypínanie údajne môže chybná súčiastka v batérii .

Na opravu si počkajú

Zatiaľ nie je presne známe, aký rozšírený problém je, no na fóre označilo hlásenie chyby hviezdičkou už takmer dvetisíc ľudí. Google už chybu registruje, avšak dostala len nízku prioritu. To znamená, že majitelia smartfónu sa softvérovej opravy tak skoro možno nedočkajú.

Ľuďom nepomáha ani Huawei, ktorý pre Google telefón vyrába a zákazníkov odmieta s tým, že nejde o vadu telefónu či akumulátora, ale o zmeny v softvéri od Google.