28.12.2016 13:22 | MobilMania
Odporúčame

Príslušenstvo pre iPhone prenáša bozky k príjemcovi

Zdroj: Kissenger

Vzdialenosť už nehrá rolu ani pri bozkávaní.

Prenos hlasu či obrazu na opačný koniec zemegule je dnes už samozrejmosťou. Emma Yann Zhang s tímom však posúva hranice komunikácie ešte ďalej. Navrhla príslušenstvo pre iPhony, ktoré adresátovi prenáša bozky.

fotogaléria
Kissenger je prvým pokusom o prenos bozkov na vzdialenosť (zdroj: Kissenger) Zdroj: Kissenger

Doplnok sa volá Kissenger a vyzerá ako obal na telefón. V jeho spodnej časti sú však silikónové „pery“, ktoré disponujú niekoľkými presnými senzormi. Tie sa starajú o registrovanie pohybov pier používateľa a zaznamenané pohyby sa následne prenášajú cez internet k druhému koncu, kde sa tieto pohyby replikujú.

Pre internetové bozkávanie je potrebná ešte patričná aplikácia a bozkávanie telefónu môže začať. Takýmto spôsobom je možné bozkávať sa s kýmkoľvek, kto vlastní Kissenger. Autorka doplnku verí, že ľudia zažijú v budúcnosti viac intimity s umelou inteligenciou a s robotmi, a schopnosť prenášať bozky môže hrať kľúčovú rolu v tomto vzťahu.

fotogaléria
O detekciu pohybov pier sa starajú silikónové „pery“ s množstvom senzorov (zdroj: Kissenger) Zdroj: Kissenger

Súčasťou projektu je aj zber dát. Kissenger bude sledovať štatistiky o krvnom tlaku či srdcovej frekvencii, aby vedci zistili, či takáto forma bozkávania pôsobí na ľudí rovnako, ako bozkávanie so živou osobou. Zariadenia budú zatiaľ testované v laboratóriách a ku koncovým spotrebiteľom sa ešte nechystajú.  

Čítajte aj Ako si ospravedlniť kúpu nového iPhonu? Pokaziť či stratiť ten starý