30.12.2016 06:00 | MobilMania
Odporúčame

100-gigabajtový paušál od Swanu treba predĺžiť dnes, zmeňte si APN

Zdroj: SWAN

Paušály aktivované pred letom končia k zajtrajšku. Operátor vyžaduje nové zmluvy.

Operátor 4ka, za ktorým je firma Swan Mobile, opätovne upozornil zákazníkov paušálu svojho 100-gigabajtového balíčka s prívlastkom „1.0“, že si ho treba zmeniť na nový variant.

„4ka Tip: Službu 4G INTERNET v1.0 je možné si zmeniť na 4G INTERNET v2.0 už len do 31.12.2016,“ uvádza na záver e-mailu pre zákazníkov.

Pôvodná verzia 100-gigabajtového balíčka za 5 eur mesačne od nového roka zaniká. Firma plánuje zákazníkom s nepredĺženou zmluvou deaktivovať SIM karty. K službe sa podľa doterajších stanovísk aj infolinky nebude dať po novom roku vrátiť.

fotogaléria
ilustračná snímka Zdroj: SWAN

Zmena názvu pritom znamená len 100 % zvýšenie ceny – na 10 eur mesačne. Ostatné parametre paušálu zostávajú rovnaké.

Vo výhode sú zákazníci, ktorí podpísali zmluvu od približne začiatku leta. Tým sa produkt automaticky zmení na novú verziu.

Ako na predĺženie

Predĺžiť si službu možno na predajniach Swanu . Na poštách to možné nie je. Treba počítať s možnými skrátenými otváracími hodinami.

Druhou možnosťou je zaslať sken vyplneného a podpísaného dokumentu, ktorý firma posielala e-mailom, na 4Gdohoda@swanmobile.sk. Do akého času bude operátor žiadosti spracúvať a ako to bude v sobotu, nevedno. Ak ju nestihne akceptovať do konca roka, podľa infolinky sa služba zruší.

fotogaléria
ilustračná snímka Zdroj: Shutterstock

„Do tela e-mailu uveďte svoje kontaktné údaje (tel. číslo, e-mail), na základe ktorých Vás budeme vedieť kontaktovať. V prípade, že tieto údaje neuvediete a vyplnený dokument nebude dostatočne čitateľný, môže sa stať, že nedôjde k predĺženiu zmluvy,“ upozorňuje operátor.

Mení sa aj APN

Operátor pripomenul aj nutnosť zmeny internetovej brány. Novým názvom je „internet2“. Bližšie sme o zmene písali v tomto článku.

Podľa e-mailu od operátora je nutné APN zmeniť do 31. decembra, podľa infolinky čo najskôr. „Pre existujúcich zákazníkov pôvodný APN bod prestane fungovať niekedy na začiatku budúceho roka, pravdepodobne  v januári,“ uviedol v septembri pre Živé.sk a MobilManiu šéf sietí spoločnosti Swan Mobile Patrik Kollaroci.