2.1.2017 12:45 | MobilMania

iPhony 7 sa vraj nepredávajú podľa očakávaní, Apple znižuje výrobu. Darí sa slúchadlám AirPods

Zdroj: redakcia

Analytici predpovedali pre Apple najlepší štvrťrok v histórii.

Predajnosť najnovších iPhone 7, ktoré boli predstavené v septembri 2016, údajne nie je taká, ako by si výrobca predstavoval. V dôsledku toho znížil objem výroby o desať percent, uviedol web Nikkei.

Slabý dopyt?

Obmedzenie výroby sa má týkať oboch modelov teda iPhone 7 aj väčšieho iPhone 7 Plus. Správy zo zdroja si však trochu odporujú nakoľko spomínajú aj to, že firma nebola schopná naplniť dopyt po väčšom iPhone kvôli nedostatku senzorov pre fotoaparát. Samotný mobil je vraj stále veľmi populárny.

fotogaléria
Apple údajne znížil objem výroby najnovších iPhonov o desať percent Zdroj: redakcia

Predaje vlajkových lodí sú silné aj v Japonsku, k čomu prispelo zavedenie služby Apple Pay v októbri. Japonský trh sa však podieľa na celosvetovom odbyte asi len desiatimi percentami.

Čítajte aj iPhone v budúcom roku: AMOLED displej od Samsungu aj odlišný duálny fotoaparát

Správy o slabších predajoch sú v rozpore s predpokladmi analytikov z Wall Street, ktorí predpovedali, že s iPhonmi 7 zaznamená Apple svoj najlepší štvrťrok v histórii. Spoločnosť zverejní definitívne čísla predajnosti na konci januára.

Obľúbené slúchadlá

Úplne opačnú situáciu údajne zažívajú slúchadlá AirPods. Tie si necháva firma z Cupertina vyrábať vo firme Inventec, ktorá plánuje zvýšiť ich produkciu v niektorých továrňach, informuje portál DigiTimes. Po uvedení počas obdobia sviatkov totiž narástol dopyt po týchto bezdrôtových slúchadlách a Apple nestíhal „nakŕmiť“ dopyt.

Pri uvedení 13. decembra 2016 výrobca na stránke uvádzal odhadovanú dobu dodania do štyroch týždňov. Tá sa však rýchlo zmenila až na šesť týždňov. Pravdepodobne kvôli tomu, že veľká časť fanúšikov si chcela kúpiť AirPods ešte pred Vianocami a Apple nestíhal s výrobou.

fotogaléria
Pri objednaní slúchadiel musia zákazníci čakať šesť týždňov na doručenie (zdroj: redakcia) Zdroj: redakcia

Úspech slúchadiel okomentoval aj šéf Apple Tim Cook , ktorý na ich adresu uviedol, že ide o „prudký úspech“. Na upokojenie zákazníkov tiež dodal, že ich vyrábajú tak rýchlo, ako sa len dá.

Čítajte aj Tim Cook označil slúchadlá AirPods za úspech. Vianočná sezóna sa podľa neho...