3.1.2017 00:10 | MobilMania

Na tieto novinky sa môžeme tešiť v mobilnom Windows 10

Zdroj: Ján Trangel

Testeri opäť dostanú vylepšený Edge či upravené nastavenia systému.

Microsoft onedlho zverejní nové náhľadové zostavenia ako pre destkopový, tak aj pre mobilný Windows 10. Portál MS Power User však už teraz naznačil , čo by členovia Insider programu mohli v januári očakávať.

Už tradične sa drobné vylepšenia týkajú internetového prehliadača Edge. Zahŕňajú integráciu peňaženky Microsoft Wallet pre on-line nákup v e-shopoch či možnosť vytvorenia záložky, prípadne uloženia elektronických kníh v populárnom formáte ePub.

fotogaléria
zdroj: MS Power User Zdroj: MSPoweruser

Testeri sa opäť raz dočkajú aj vizuálnych zmien v ponuke systémových nastavení. Prejde si menšou reorganizáciou, pričom vlastnú položku v menu dostanú aplikácie. Kozmetickou úpravou bude ikona pre voľbu „Pokračovať v používaní aplikácií“.

Pribudne možno aj náhľadová aplikácia View 3D, ktorá umožňuje zobrazenie 3D obsahu. Nástroj sa nedávno dostal do deskotových buildov a údajne figuruje aj v jednom z interných mobilných zostavení.

fotogaléria
zdroj: MS Power User Zdroj: MSPoweruser

Poslednou významnejšou zmenou má byť možnosť oddialenia aktualizácie systému o 35 dní , hoci práve v prípade telefónov nejde o až takú významnú funkciu, ako je tomu u počítačov.

Kedy presne môžeme očakávať nové testovacie náhľady pre mobilný Windows 10, zatiaľ nie je známe.

Čítajte aj Windows 10: Používatelia možno získajú väčšiu kontrolu nad aktualizáciami