4.1.2017 14:30 | MobilMania
Odporúčame

Orange: Webová pomôcka k cenníku. Základ má stále stovky strán

Zdroj: redakcia

Operátor dodržal sľub a prináša cenník služieb, v ktorom sa dá lepšie zorientovať.

Ešte na začiatku roka 2015 hovoril Orange o zjednodušení cenníka . Naposledy v novembri uviedol, že sa tak stane do konca minulého roka. Aktuálne je už na webe pomôcka, vďaka ktorej môžete získať potrebné údaje ľahšie.

Stovky strán

Len samotný hlavný cenník mobilných služieb má aktuálne až 419 strán . Okrem neho má operátor cenníky aj pre ďalšie služby .

Po novom je na stránke operátora okrem PDF cenníkov aj funkcia zobrazenia cien konkrétnych služieb – cez  možnosť „vybrať oblasť“ . Zahrnutých je tu päť kategórií – volania a SMS/MMS, internet, televízia, biznis služby, ostatné poplatky a služby. 

Každá časť pritom obsahuje ďalšie podkategórie. Napríklad pri volaniach si môžete zvoliť paušály a následne konkrétny balík programov.

Poteší, že ceny a podmienky pri službách sa týmto spôsobom zobrazia komplexne a sú platné. To je podstatný rozdiel oproti PDF cenníkom. Vyhľadávanie informácií je tak neporovnateľne jednoduchšie.

fotogaléria
Vyhľadávanie informácií je výrazne ľahšie Zdroj: redakcia

Iba informatívny, tvrdí operátor

Operátor priamo pri zvolených informáciách uvádza, že ide iba o informatívny a nie oficiálny cenník.

Ak má klient záujem o aktuálny a plný cenník služieb, má podľa neho opäť navštíviť plný cenník – napríklad hlavný s mobilnými službami. So stovkami strán či mnohými dodatkami.

fotogaléria
V štandardnom cenníku už nájdete 106 dodatkov, mnohé sú neaktuálne Zdroj: redakcia

„V prípade akýchkoľvek rozdielov medzi znením informatívneho cenníka a znením niektorého z oficiálnych cenníkov spoločnosti Orange majú prednosť ustanovenia príslušného oficiálneho cenníka,“ dodáva firma.

Vyhľadávanie údajov v kompletnom cenníku v PDF vyzerá v praxi tak, že si – napríklad podľa názvu služby – musíte nájsť prvú stranu, kde sa vyskytuje, a následne všetky dodatky, ktorú ju môžu meniť, predlžovať či rušiť. Z paušálov cenník zahŕňa v hlavnej časti napríklad staré, „zvieracie“ hlasové paušály, novšie – Flex a Max – sú až v dodatkoch.

Čítajte aj Orange: Spustíme volania cez 4G i Wi-Fi. Príjmy budú rásť najmä z dát