12.1.2017 11:14 | MobilMania

HTC U Play: 5,2-palcový Full HD displej, osemjadrový čipset

Zdroj: HTC

Novinka bude spadať do strednej triedy a zároveň do línie U Series.

HTC dnes oficiálne uviedla nielen vlajkovú loď v podobe modelu U Ultra, ale zároveň aj ďalší prírastok do rodiny U Series. Tentoraz bude model U Play spadať do strednej triedy.

Novinka ponúkne v porovnaní s modelom U Ultra menší 5,2-palcový displej, ktorý zobrazuje vo Full HD rozlíšení. K dispozícii máme tiež kovový rám s kombináciou skla na prednej i zadnej strane, avšak (vcelku očakávane) bez možnosti objednania špeciálnej zafírovej verzie telefónu.

Čítajte aj HTC U Ultra: Sekundárny displej či zafírové sklo

K dispozícii však máme – podobne ako u väčšieho U Ultra – osobného asistenta s umelou inteligenciou HTC Sense Companion. Využíva aktívne mikrofóny k načúvaniu povelov – pomáha napríklad pri odomykaní telefónu cez hlasové príkazy či s našou každodennou agendou.

fotogaléria
HTC U Play Zdroj: HTC

V útrobách nového HTC U Play nájdeme osemjadrový čipset Mediatek Helio P10 so 3 alebo 4 GB operačnej pamäte RAM. Od toho sa odvíja aj kapacita vnútorného flash priestoru: buď 32 alebo 64 GB. Podporované sú v oboch prípadoch pamäťové karty microSD.

Telefón môže byť ďalej zaujímavý napríklad nasadením 16-megapixelového senzora fotoaparátu/kamery na prednej i zadnej strane (s optickou stabilizáciou obrazu). Batéria však má pomerne nízku kapacitu 2 500 mAh a žiadna sláva nie je ani operačný systém – k dispozícii máme stále len starší Android Marshmallow 6.0.

fotogaléria
HTC U Play Zdroj: HTC

Ani HTC U Play nedisponuje 3,5mm jackom pre slúchadlá. Pri práci s multimédiami môžeme využívať technológiu USonic (ponúknuť má plne personalizovaný hudobný zážitok), nechýba ani snímač odtlačkov prstov.

fotogaléria
HTC U Play Zdroj: HTC

Novinka HTC U Play sa má dodávať vo farebných verziách Sapphire Blue, Comestic Pink, Brilliant Black a tiež Ice White. Ceny majú prekročiť 400 eur. Predaj by mal odštartovať v marci.

HTC U Play v skratke
Displej 5,2-palcový, (1 920 × 1 080 pixelov), Full HD, Super LCD so sklom Corning Gorilla Glass
Čipset osemjadrový MediaTek Helio P10 s Mali T860 GPU
Pamäť 3 GB RAM a 32 GB flash, 4 GB RAM a 64 GB flash, podpora microSD kariet
Fotoaparát 16 MP s dvojtónovým LED bleskom, svetelnosťou f/2.0, PDAF, optickou stabilizáciou obrazu, predná 16 MP kamera, f/2.0, UltraPixel mód
Konektivita a iné 4G LTE, Wi-Fi 802.11 ac (2,4 a 5 GHz), Bluetooth 4.2, GPS s GLONASS, NFC, USB 2.0 Type-C, snímač odtlačkov prstov, hybridný SIM slot (nano+nano/microSD), HTC USonic, HTC Sense Companion
Operačný systém Google Android 6.0 (Marshmallow)
Batéria 2 500 mAh, podpora rýchleho nabíjania
Rozmery 145,99 × 72,9 × 3,5-7,99 mm
Hmotnosť 145 g
Farby Sapphire Blue, Comestic Pink, Brilliant Black, Ice White