20.1.2017 16:45 | MobilMania

Apple údajne chystá vylepšený Pencil 2. Má dostať magnet aj sponu na pripnutie

Zdroj: redakcia

Stylus by mal doraziť spoločne s dvojicou nových tabletov.

Apple by tento rok okrem nových iPhonov mal osviežiť aj ponuku tabletov iPad Pro. Spolu s nimi údajne chystá aj vylepšený stylus Apple Pencil, tvrdia anonymné zdroje na čínskej sociálnej sieti Weibo, ktoré cituje portál Feng.

Novú verziu Apple Pencil bude jednoduchšie uskladniť keď nebude používaná (zdroj: redakcia) Zdroj: redakcia

Nové pero by malo poniesť jednoduché označenie Apple Pencil 2 a bude v sebe obsahovať magnet. Vďaka nemu bude možné pripevniť pero ku kovovému telu iPadu a zníži sa riziko straty. Spoločnosť tak vychádza v ústrety zákazníkom, ktorí si pre prvú verziu pera museli dokúpiť akési puzdro s magnetom, ktoré bolo možné upevniť k tabletu.

S novým perom už nebude potrebné siahať na doplnky tretích strán a druhá iterácia pera by mala dostať aj tradičnú sponu, akú majú obyčajné perá. Pencil 2 tak sa tak bude dať nasunúť na vrecko košele či na papier ako bežné pero. Zároveň sa zabráni tomu, aby sa pero odkotúľalo zo stola preč.

Čítajte aj Príchod nových iPadov sa vraj odkladá

Pôvodný Apple Pencil bol uvedený na jeseň 2015 spoločne s 12,9-palcovým iPadom Pro. Neskôr bola pridaná podpora aj pre menší, 9,7-palcový iPad Pro. Obe zariadenia by sa mali dočkať vynovených modelov tento rok. Stylus sa predáva samostatne, pričom jeho cena je u nás okolo 110 eur.