23.1.2017 09:02 | MobilMania

Veterán Androidu opúšťa Xiaomi a smeruje domov do Silicon Valley

Zdroj: Engadget

Kedysi čelný predstaviteľ Androidu je po pár rokoch v Pekingu pripravený na nové výzvy v Silicon Valley.

Hugo Barra prispel k ohromnému rastu čínskej firmy Xiaomi , no po vyše troch rokoch sa rozhodol opustiť Peking a vrátiť sa do Silicon Valley. Zo Xiaomi odíde vo februári po čínskom novom roku. Na správu upozornila stránka Engadget.

„Uvedomil som si, že posledné roky, ktoré som žil v tomto pozoruhodnom prostredí, si  vybrali daň na mojom živote a začali ovplyvňovať moje zdravie. Moji priatelia, to, čo považujem za domov a môj život, je v Silicon Valley, čo je taktiež bližšie k mojej rodine. Keď som si uvedomil koľko som toho zanechal za sebou, bolo jasné, že je čas na návrat,“ vyjadril sa Barra k odchodu z firmy.

Barra pomohol Xiaomi dostať sa do povedomia miliónov ľudí (zdroj: Engadget) Zdroj: Engadget

Hugo Barra prišiel do Xiaomi v roku 2013 a z malého výrobcu smartfónov sa stal technologický gigant. V roku 2012 firma predala 7,5 milióna smartfónov, pričom o dva roky neskôr to už bolo 61 miliónov. Dnes už firma nevyrába len smartfóny, ale aj notebooky , tablety a množstvo ďalších zariadení, ako inteligentné náramky, slúchadlá, reproduktory, Wi-Fi routre, drony a podobne.

Xiaomi zatiaľ predáva svoje produkty najmä v Číne, v Európe či v USA sa k väčšine ich sortimentu oficiálnou cestou nedostaneme. Barra však predpovedá, že spoločnosť je na dobrej ceste k medzinárodnej expanzii.

Čítajte aj Test Xiaomi Redmi 3S: Lacný päťpalec oficiálnou cestou

Svoj čas v Pekingu označil za najlepšie a najvyzývavejšie dobrodružstvo v svojom živote. Teraz však podľa jeho slov nastal čas na nové dobrodružstvo, ktoré bude prebiehať doma, v Silicon Valley. Tam nebude Barra novou tvárou. Dlhé roky pôsobil ako viceprezident divízie Android v Google.