24.1.2017 09:40 | MobilMania

Nokia Heart má ponúknuť 5,2-palcový displej či Android Nougat

Zdroj: Fonearena.com

Zrejme ide len o kódové označenie mobilnej novinky.

Konzorcium HMD Global, ktoré má licenčné práva na značku Nokia, predbežne oficiálne predstavilo len jeden model – ide o smarfón Nokia 6 s 5,5-palcovým Full HD displejom. Značku Nokia by však malo už čoskoro reprezentovať viacero modelov.

Nie je vylúčené, že ďalším z nich bude zariadenie, ktoré sa objavilo v porovnávacom teste GFXBench ako „Nokia Heart“.

Vzhľadom na viaceré odlišnosti však zrejme nejde o „medzinárodnú verziu“ telefónu Nokia 6 , ktorý je predbežne určený len pre Čínu. A prakticky okamžite sa vypredal. Ponúknuť má ale parametre naznačujúce nižšiu predajnú cenu.

Čítajte aj Veľký návrat je tu: Uviedli nový smartfón Nokia 6

Okrem iného by malo ísť o 5,2-palcový displej s HD rozlíšením (720p), osemjadrový čipset Qualcomm Snapdragon 430, 2 GB operačnej pamäte RAM a 16 GB vnútorného flash priestoru. Fotoaparáty/kamery sú označené ako 12 MP a 7 MP, no zrejme skôr pôjde o 13-megapixelový hlavný fotoaparát a 8-megapixelovú prednú „selfie“ kameru.

zdroj: GFXBench Zdroj: GFXBench

Údaje v porovnávacích testoch nebývajú vždy presné. Operačným systémom bude Android 7.0 Nougat. Nejde o veľké prekvapenie, keďže všetky Nokie by mali disponovať najnovším systémom. Na tému upozorňujú Phonearena.com či Fonearena.com .

Čítajte aj Nokia možno chystá 18,4-palcový tablet

HMD Global má mať v talóne aj ďalšie, tentoraz o poznanie lepšie vybavené smartfóny. Nokia cez svoj čínsky Weibo účet mala napríklad (nepriamo) potvrdiť, že pracuje aj na zariadení so Snapdragon 835. Možno pôjde o model Nokia P1.

Dôležité oznámenia aj novinky by mala značka Nokia predstaviť počas konania mobilného veľtrhu MWC 2017 v Barcelone.