25.1.2017 10:20 | MobilMania

Obávate sa problémov s vaším Nexusom 5X? Takto môžete zistiť ich pravdepodobnosť

Zdroj: Ján Trangel

Niektoré smartfóny trápia problémy s hardvérom, ktoré bránia zariadeniu v naštartovaní.

Medzi majiteľmi smartfónu Nexus 5X je jednoznačne najväčším „strašiakom“ bootloop. Ako teda zistiť, či je vaše zariadenie v ohrození?

Na internete sa tento týždeň objavila správa, že podľa neoficiálneho vyjadrenia pracovníka LG je možné problémy včas diagnostikovať pripojením vypnutého alebo vybitého smartfónu k nabíjačke. Ak sa zariadenie začne iba nabíjať a na jeho obrazovke sa rozsvieti ikona batérie, malo by byť plne funkčné a bootloopu by sa majiteľ (minimálne v blízkej budúcnosti) obávať nemal.

Naopak, ak vypnutý Nexus 5X po pripojení k nabíjačke začne okamžite a bez ďalšej interakcie používateľa načítavať operačný systém a objaví sa spúšťacia animácia, hrozí, že daný kus čoskoro problémom podľahne.

Nexus 5X (foto: Ján Trangel) Zdroj: Ján Trangel

LG už opravy zjavne vzdalo

Nečakaný bootloop je pomerne známy hardvérový problém, ktorý sa ale týka aj iných zariadení od LG. Oficiálne bol potvrdený napríklad u smartfónu LG G4 .

Čítajte aj Zraniteľnosť v Nexusoch 6 a 6P umožňovala odpočúvanie

A hoci bližšiu charakteristiku chyby spoločnosť nezverejnila, web Android Authority koncom minulého roka zaregistroval , že LG prestalo problémové Nexusy 5X opravovať, respektíve nahrádzať a namiesto toho ponúka používateľom vrátenie peňazí. Pravdepodobným dôvodom je nedostatok náhradných komponentov.