28.1.2017 13:05 | MobilMania

Vlajkový smartfón Acer nedostane aktualizáciu mobilného Windows

Zdroj: Acer

Vylepšená mobilná „desiatka“ vraj nie je stabilná.

Smartfón Acer Jade Primo je jedným z mála Windows 10 Mobile zariadení, ktoré pochádza od renomovaného výrobcu. A hoci mala najnovšia verzia platformy zrýchliť proces aktualizácií, práve softvér sa stane jedným z nedostatkov tohto modelu.

Ako totiž upozornil web MS Power User, taiwanská spoločnosť vraj pre Jade Primo, vlajkový model výrobcu, definitívne neponúkne výročnú aktualizáciu Anniversary Update. Tá pritom pre Lumie a ďalšie zariadenia vyšla ešte v auguste minulého roka .

Acer Jade Primo aj s dokovacou stanicou pre funkciu Continuum (zdroj: Acer) Zdroj: Acer

Vyplýva to z odpovede zákazníkovi, ktorú publikoval nemecký web Windows United. Výročná aktualizácia podľa vyhlásenia spôsobovala nestabilitu systému. A keďže bola doterajšia verzia mobilného OS bezproblémová, Acer sa rozhodol ostať pri nej.

Čítajte aj Test Microsoft Lumia 950 XL: Top model ako sa patrí

Dá sa preto predpokladať, že Jade Primo sa nedočká ani chystaného Creators Update, ktorý systém rozšíri o nové funkcie. Telefón sa pritom na trhu predáva len necelý rok.

Acer Jade Primo je jednou z mála high-end alternatív k Lumiám od Microsoftu. Ďalšou je napríklad model Elite x3 od HP. Ako Acer, tak aj HP ponúkajú špeciálnu dokovaciu stanicu pre pripojenie k režimu Continuum .

Čítajte aj Takto mobil zmeníte na počítač: Vyskúšali sme Continuum

Podobne ako HP, aj Acer mal v pláne ponúkať ďalšie doplnkové príslušenstvo – špeciálny dok v podobe notebooku poháňaného práve telefónom. Zariadenie s názvom Acer Liquid Extend sa však reálne na trh nedostalo.