31.1.2017 13:29 | MobilMania

Začína betatest Androidu 7.1.2 Nougat. Nexus 6 ani 9 aktualizáciu nedostanú

Zdroj: Ján Koliba

Aktualizácia, ktorej oficiálne vydanie je plánované v najbližších mesiacoch, bude zameraná predovšetkým na opravy a lepšiu optimalizáciu systému.

Majitelia zariadení Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus Player a Pixel C, ktorí sú zaregistrovaní v programe Android Beta, si už môžu medzi prvými vyskúšať nový Android 7.1.2 Nougat.

A hoci aktualizácia pre smartfón Nexus 6P zatiaľ dostupná nie je, Google sľubuje jej skoré vydanie. Téme sa venoval web Droid Life.

Čítajte aj Google chce spraviť z Androidu najbezpečnejšiu mobilnú platformu

Nová verzia mobilného operačného systému je podľa blogu Android Developers zameraná predovšetkým na „zdokonaľovanie, zahŕňa teda opravy chýb, lepšiu optimalizáciu a zároveň pár vylepšení pre mobilných operátorov a používateľov“.

Aktualizáciu už ale neuvidia zariadenia Nexus 6 a Nexus 9, ktoré v októbri oslávili svoje druhé narodeniny a stratili teda nárok na verzie softvéru prinášajúce nové funkcie. Majitelia týchto dvoch modelov ale budú aj naďalej dostávať bezpečnostné záplaty, ktoré Google distribuuje až tri roky od uvedenia daného zariadenia na trh.

Čítajte aj V Google Play odhalili sofistikovaný vydieračský vírus

A hoci dátum vydania finálneho zostavenia Androidu 7.1.2 Nougat zatiaľ zverejnený nebol, podľa blogu sa tak udeje „už o pár mesiacov“.