3.2.2017 09:28 | MobilMania

Uniknutá pozvánka Nokie naznačuje veľké novinky pre MWC

Zdroj: Fonearena.com

Uvedený by mal byť aj nový top model značky Nokia.

Skutočnosť, že značka Nokia bude aktívne prítomná na MWC  2017, je známa už dlhšie. Zároveň sa očakáva predstavenie veľkých noviniek, možno hneď niekoľkých mobilných telefónov.

Ako upozornil web Gizmochina.com, veľké novinky potvrdzuje aj uniknutá pozvánka HMD Global (konzorcium zastrešuje značku Nokia).

HMD Global plánuje počas mobilného kongresu v Barcelone hovoriť o novej kapitole Nokie na spotrebiteľskom trhu.

fotogaléria
zdroj: Gizmochina.com Zdroj: Gizmochina.com

Predbežne stále zostáva nejasné, čo bude uvedené. Možno nepôjde len o samotné telefóny (prípadne len telefón), ale napríklad aj o rôzne dohody s partnermi či poskytovateľmi obsahu. Práve „pridaná hodnota“ by mohla byť hlavnou devízou telefónov značky Nokia.

Vo všeobecnosti sa však očakáva, že ponuku značky Nokia rozšíria ďalšie hardvérové novinky. Predbežne bol oficiálne uvedený len model Nokia 6, ktorý je ale oficiálne dostupný len na čínskom trhu.

Čítajte aj Veľký návrat je tu: Uviedli nový smartfón Nokia 6

Špekuluje sa preto o „medzinárodnej verzii Nokia 6“, prípadne o predstavení celkom nového high-endového modelu. Má byť známy ako Nokia P1, resp. Nokia 8.

Pôvodne sa uvádzalo, že špičkový telefón bude využívať čipset Snapdragon 835. No keďže prvé dodávky čipsetu mal údajne prakticky vykúpiť Samsung (pre svoj Galaxy S8), nie je vylúčené ani nasadenie iného výkonného čipsetu. Napríklad Snapdragon 821.

fotogaléria
zdroj: fonearena.com Zdroj: Fonearena.com

K tomu sa má pridať veľký displej s 2K rozlíšením (možno pôjde o špeciálny IGZO panel od Sharpu) či zvýšená odolnosť voči prachu a vode (stupeň krytia IP57). Konštrukciu telefónu majú tvoriť prémiové materiály, jedna z verzií bude mať možno i keramické telo.

Spomína sa tiež kvalitný fotoaparát, ktorý bude možno až 24-megapixelový. Má ísť o výsledok kooperácie medzi HMD Global a Carl Zeiss.

Všetky detaily sa zrejme odkryjú až 26. februára.