3.2.2017 19:05 | Bleskovky MobilMania.sk

iPhone 6 Plus sa počas nočného nabíjania vznietil. Apple zariadenie vymení

Zdroj: redakcia

Ďalší používateľ našiel iPhone s nafúknutou batériou.

Amanda z Floridy zažila nepríjemnosť po tom, čo sa jej iPhone 6 Plus vznietil uprostred noci a zapálilo sa od neho aj okolie. Telefón mala položený na nočnom stolíku pri posteli a nabíjal sa. Podľa webu Wfla.com jej manžel duchaprítomne požiar zahasil košeľou.

Hrozil požiar celého bytu

Majiteľka telefónu požiar prirovnala k ohňostroju, ktorý nakoniec prepukol v plamene a poškodil vonkajšok zariadenia. Displej sa oddelil od zvyšku hardvéru a obal telefónu sa roztavil.

Ilustračná snímka: Apple iPhone Zdroj: redakcia

Plamene zasiahli aj posteľné obliečky, vankúš a záclony. Američanka je presvedčená, že stačila chvíľa a horieť by jej začala aj posteľ. Zároveň by bola rada, keby sa jej nepríjemný zážitok stal mementom aj pre ostatných používateľov, ktorí si v noci nabíjajú telefóny pri posteli.

O incidente už bol informovaný aj výrobca Apple. Hovorca spoločnosti prisľúbil výmenu poškodeného zariadenia za nový kus.

Vydutá batéria aj bez nabíjania

Nejde však o jediný incident z posledného obdobia. Prekvapený zostal aj iný majiteľ iPhonu 6 Plus v rovnakom meste, keď mobilné zariadenie našiel ráno s vydutou batériou.

Mobil pritom nemal pripojený k nabíjačke. K vznieteniu batérie v tomto prípade neprišlo, písal server GSM Arena.