20.2.2017 11:10 | MobilMania

Rad rozšírení Moto Mods sa rozrastie o vysielačku. Výpadok siete nebude problém

Zdroj: Fantom Dynamics/Indiegogo

Modul disponuje vstavanou batériou a komunikovať dokáže na vzdialenosť takmer 10 kilometrov.

Modulárny systém Moto Mods umožňuje vybaviť zariadenia z radu Moto Z externým reproduktorom , projektorom či batériou , majitelia podporovaných smartfónov teraz získavajú možnosť zmeniť svoj telefón aj na vysielačku. Umožní to modul s názvom Linc, ktorý momentálne zbiera finančné prostriedky na crowdfundingovej stránke Indiegogo.

S vlastnou batériou na 20 hodín

Modulárne rozšírenie Linc poskytne používateľom možnosť komunikovať medzi sebou aj pri nedostupnosti mobilnej siete, napríklad počas outdoorových aktivít. Takáto komunikácia bude možná na maximálnu vzdialenosť približne 9,5 kilometra, pričom vysielačka dokáže komunikovať v 22 kanáloch.

Moto Mod Linc sa môže zísť najmä v oblastiach, kde nie je k dispozícii mobilná sieť (zdroj: Fantom Dynamics/Indiegogo) Zdroj: Fantom Dynamics/Indiegogo

Medzi podporované funkcie patrí aj zasielanie SMS správ, a to jednému alebo viacerým účastníkom komunikácie naraz. Linc dovoľuje používateľom zdieľať svoju GPS polohu bez nutnosti pripojenia k sieti či Wi-Fi a disponuje aj tlačidlom pre vysielanie núdzového signálu.

Vysielačka môže komunikovať aj s podobnými zariadeniami od iných výrobcov, a to prostredníctvom rozhrania Radio-over-IP. Modul je vybavený vstavanou batériou s kapacitou 1 500 mAh, ktorá vystačí na približne 20 hodín pohotovostného režimu. Linc je odolný voči vode a prachu.

Čítajte aj Test Moto Z Play: Tento smartfón bude hit

Nielen pre Moto Z

Dobrou správou je, že príslušenstvo nie je závislé pri využívaní len na zariadenia Moto Z. K iným smartfónom sa dokáže pripojiť pomocou technológie Bluetooth.

Stále nie je jasné, či sa podarí vyzbierať dostatok financií pre spustenie masovej produkcie. Cena modulu Linc je pre prvých 50 podporovateľov na stránke Indiegogo stanovená na 99 dolárov (93 eur).

(1 EUR  = 1,0650 USD)