21.2.2017 17:53 | MobilMania

Google naznačil názov nového Androidu

Zdroj: Shuterstock

Názov nového systému nie je potvrdený, viac sa dozvieme asi až v máji.

Senior viceprezident divízie Android Hiroshi Lockheimer naznačil názov ďalšej generácie operačného systému Android. Na sociálnej sieti Twitter zverejnil krátke video sladkosti Oreo. Bude prislúchať verzii Android 8.0?

Google má totiž od verzie Android 1.5 vo zvyku dávať svojmu mobilnému operačnému systému prezývky po rozličných cukrovinkách a nikto nepredpokladá, že by sa tento zvyk mal zmeniť. Aktuálnym operačným systémom je Android 7.0, ktorý nesie prezývku Nougat.

Momentálne aktuálny Nougat bol predstavený takmer pred rokom, v marci 2016 počas Google I/O. Aktuálny ročník by mal o ďalšom vývoji Androidu napovedať viac. Žiadne informácie o nadchádzajúcom Androide zatiaľ neunikli a záhadou je aj názov.

Či však nový Android ponesie názov Oreo, nie je vôbec isté. Lockheimer totiž už v minulosti naznačil viacero mien pre nové systémy, ktoré sa neskôr ukázali ako nepravdivé. Na bližšie informácie si budeme musieť počkať do mája. Google tento rok posunul konanie konferencie I/O na 17.-19. máj.