26.2.2017 18:20 | MobilMania

Ďalšia rana pre mobilný Windows? Popredný komunikátor pozastavil vývoj aplikácie

Zdroj: Shutterstock.com

Používatelia Viberu sa zrejme nových funkcií tak skoro nedočkajú.

Po krátkej vlne optimizmu, ktorú Microsoft spustil zverejnením herného titulu Minecraft: Pocket Edition pre platformu Windows 10 Mobile, zasiahla jej používateľov realita. Nedostatok aplikácií, ktorý je najkritizovanejším aspektom celého ekosystému, potvrdzuje populárny komunikátor Viber.

Vývojári komunikačného nástroja totiž pozastavili vydávanie akýchkoľvek aktualizácií vrátane nových funkcií. Vyplýva to z e-mailu smerovaného jednému z používateľov. Zverejnil ho nemecký web WindowsArea.de a odvoláva sa naň portál OnMSFT.

Čítajte aj Mobilný trh: BlackBerry ani Windows prakticky neexistujú

Počítače sa nemusia obávať

„Aby sme alokovali limitované zdroje našej spoločnosti čo najefektívnejším možným spôsobom, rozhodli sme sa do odvolania pozastaviť akékoľvek aktualizácie pre Windows Phone 10 a Windows 10,“ uvádza sa vo vyhlásení tímu podpory.

Plné znenie správy (zdroj: WindowsArea.de) Zdroj: WindowsArea.de

Spoločnosť konkrétne narážala na univerzálnu (UWP) aplikáciu dostupnú cez Windows Store. Funguje na počítačoch s Windows 10, ako aj na jeho mobilnej verzii. Zároveň uviedla, že v dohľadnej dobe neplánuje vydanie novej verzie aplikácie, rozhodnutie však ešte môže v budúcnosti prehodnotiť.

Viber na Windows samozrejme úplne nekončí. Komunikátor je pre počítače dostupný aj v podobe štandardnej, plnohodnotnej Win32 aplikácie, ktorú podporujú aj staršie verzie desktopovej platformy.