6.3.2017 18:31 | MobilMania
Odporúčame

Nové iPhony vraj nakoniec ostanú pri konektore Lightning, USB-C však bude súčasťou balenia

Zdroj: Shutterstock

Telefóny výrobcu z Cupertina sa budú môcť pochváliť podporou rýchleho nabíjania.

Na internete sa množia ďalšie špekulácie o tom, aká by mala byť hardvérová špecifikácia chystaného iPhonu.

Minulý týždeň Macrumors napísal , že tohtoročný iPhone by mal dostať do vienka USB-C konektor, podporujúci rýchle nabíjanie a rýchlejší dátový prenos. Naopak tradičného Lightningu sa mal cupertinský výrobca údajne vzdať. Spomínalo sa taktiež použitie zahnutého displeja.

Trojica nových iPhonov by mala byť predstavená v septembri. Ilustračná snímka (Zdroj: Shutterstock) Zdroj: Shutterstock

Najnovšie však server Macrumors, s odvolaním sa na uznávaného analytika KGI Ming-Chi Kuoa informoval , že Apple pravdepodobne pri svojom pripravovanom telefóne ponechá Lightning konektor. Dôvodom na tento krok je fakt, že spoločnosť má nemalé príjmy z poplatkov súvisiacich s jeho výrobou.

Apple však svoju novinku neukráti ani o USB-C. Konektor ale nenájdeme priamo v iPhone. Namiesto toho bude k dispozícii prostredníctvom pribaleného kábla s redukciou. Telefón by tak nemal prísť o funkciu rýchleho nabíjania, ktorú dnes už štandardne poskytuje mnoho konkurenčných smartfónov s Androidom. 

Čítajte aj Ďalšia veľká inovácia od Apple? Spoločnosť sa údajne zamerala na rozšírenú...

Analytik očakáva, že tento typ redukcie výrobca pribalí ku každému novému modelu iPhonu. Kuo pritom predpovedal na tento rok príchod až troch zariadení , z ktorých by však len jeden model mal dostať OLED displej. Dôvodom pritom má byť zlá dostupnosť OLED panelov pre takéto iPhony.

Pripomeňme, že Kuo nedávno zároveň vyjadril domnienku , že by všetky tri nové telefóny od Applu, mohli disponovať taktiež bezdrôtovým nabíjaním.